hoskinson
Cardano

Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren

Solana (SOL) heeft eind 2023 en begin 2024 een indrukwekkende groei doorgemaakt, met een stijging van meer dan 2.000%. Dit heeft ertoe geleid dat het platform meerdere projecten heeft ingehaald op basis van marktkapitalisatie en momenteel op de vijfde plaats staat. Solana is nu het op twee na grootste smart contract-platform ter wereld. Toch staat deze positie mogelijk onder druk, want concurrent Cardano (ADA) is bezig met een inhaalslag.

Cardano zet namelijk belangrijke stappen om de transactiesnelheid van zijn netwerk te verhogen, zonder concessies te doen aan decentralisatie. Oprichter Charles Hoskinson kondigde aan dat er extra inspanningen worden geleverd om de verwerkingssnelheid van het platform op gelijke hoogte te brengen met die van Solana. In het kader hiervan is de gemeenschap van Cardano betrokken bij de besluitvorming over verdere technologische verbeteringen.

Recent werd een poll georganiseerd binnen de Cardano-gemeenschap, geleid door prominent lid Rick McCracken. De deelnemers konden kiezen tussen twee voorstellen die het netwerk moeten versterken. Van de 1.798 deelnemers koos 56% voor de implementatie van het Leios-protocol, terwijl slechts 7% de voorkeur gaf aan de ontwikkeling van een op Rust gebaseerde node.

De voordelen van het Leios-protocol

Het Leios-protocol, met een geschat budget van 12 miljoen ADA, introduceert een nieuwe methode om de verwerkingssnelheid van transacties aanzienlijk te verhogen. Het protocol brengt “input endorsers” in en scheidt de validatie van transacties van de creatie van nieuwe blokken. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat de transactiedoorvoer flink wordt verhoogd, zonder concessies te doen aan de decentrale aard van het Cardano-netwerk.

Hoskinson benadrukt dat het Leios-protocol meer voordelen biedt dan de Rust-node, die geen nieuwe functies voor gebruikers zou introduceren. Gezien het potentieel en de steun vanuit de community, werkt Input Output Global (IOG), het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het onderhoud van de Cardano-blockchain, momenteel aan het ontwerp van Leios. Een versnelde uitrol wordt verwacht, met een release die voorlopig gepland staat voor het vierde kwartaal van 2024.

Conclusie

Met de implementatie van het Leios-protocol kan Cardano een grote stap zetten om zijn netwerk te versnellen en de concurrentie, zoals Solana, in te halen. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van beide platforms.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Cardano nieuws

Cardano (ADA) nadert top 10 na koersstijging door toenemende whale-activiteit
Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoet Argentijnse president Javier Milei om de toekomst van cryptocurrency te bespreken
Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins