Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano lijkt klaar voor een prijsstijging naar $2

Cardano’s ADA token is vandaag één van de best presterende cryptomunten. Sinds het de $1,50 weerstand heeft doorbroken lijkt de munt klaar voor grotere winsten. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.


Positiviteit rondom Cardano

In de afgelopen week is de Cardano prijs met meer dan 23% gestegen. Beleggers zijn enthousiast over de aanstaande grote upgrade van het netwerk die de blockchain zal voorzien van ondersteuning voor smart contracts. Hierdoor kan Cardano de concurrentie aangaan met de huidige marktleider in de DeFi-ruimte, Ethereum. Dat kan best lukken aangezien Cardano een minder energie-intensieve manier biedt om transacties te verwerken en is sneller en goedkoper dan de Ethereum-blockchain.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Charles Hoskinson, de CEO van Cardano, gaf in een interview met Bloomberg nog een belangrijke kracht van het netwerk. Hij sprak over hoe het netwerk zich inzet voor mensenrechten. Mede daarom wordt het in landen in Afrika en Midden-Amerika razendsnel geadopteerd.

Zijn opmerkingen werden verder versterkt door de toonaangevende het goede doel Save the Children, die een van de eerste organisaties in was die begon met het accepteren van donaties in ADA.


Op deze niveaus moet je letten

Als we een technische analyse op de ADA grafiek loslaten is te zien dat een aantal indicatoren zoals de MACD zeer bullish staan. Ook de prijs van de munt is voorbij een belangrijk weerstandsniveau wat ervoor zorgt dat de koopdruk toeneemt. Hierdoor zou de munt spoedig de $1,627 weerstand kunnen testen. Als dit niveau overwonnen wordt lijkt de kans groot dat de ADA koers spoedig tot boven de $1,75 zal stijgen. Mogelijk kan de munt zelfs een aanval doen op het psychologische $2 niveau.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten