hoskinson
Cardano

Cardano oprichter: Dit is wanneer we een altcoin seizoen kunnen verwachten

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft zich onlangs uitgesproken over de mogelijkheid van een altcoin-seizoen. In een recent bericht op X, voorheen bekend als Twitter, stelde hij dat de kans groot is dat zo’n seizoen zal aanbreken als Dogecoin (DOGE) Cardano in marktkapitalisatie overtreft.

Meme coins, zoals DOGE, nemen vaak het voortouw tijdens een bullish periode in de altcoin-markt. Vanwege hun speculatieve karakter trekken deze projecten snel de aandacht van investeerders die willen profiteren van opwaartse marktbewegingen. Dit werd onlangs weer bevestigd, toen projecten zoals Pepe (PEPE) en Floki (FLOKI) binnen een week tijd een opmerkelijke waardestijging van meer dan 300% lieten zien.

Dogecoin vs Cardano

Op het moment van schrijven heeft Cardano een marktkapitalisatie van ongeveer $25,5 miljard, terwijl Dogecoin een marktkapitalisatie heeft van $23,4 miljard. Ondanks dat Cardano nog steeds ongeveer 10% hoger staat in marktkapitalisatie, heeft het meme project Dogecoin een opvallende stijging doorgemaakt in de afgelopen week, met bijna een verdubbeling van zijn waarde. Deze trend suggereert dat het slechts een kwestie van tijd kan zijn voordat Dogecoin Cardano voorbijstreeft.

Echter, volgens verschillende analisten zou het voor Dogecoin een uitdaging kunnen zijn om Cardano in te halen. Analist Dan Gambardello heeft recentelijk de bezorgdheid van investeerders aangaande de relatieve onderprestatie van ADA ten opzichte van Bitcoin (BTC) besproken. Hij wijst erop dat Cardano zich momenteel in een markttrend bevindt die historisch gezien vaak voorafgaat aan aanzienlijke waardestijgingen, wat suggereert dat Cardano nog steeds een sterke positie inneemt.

Bovendien markeert de recente goedkeuring van 300 nieuwe projecten door Cardano’s Project Catalyst een belangrijke stap in de ambitieuze uitbreiding van het netwerk. Dit initiatief, dat tot doel heeft groei en innovatie binnen het ecosysteem te stimuleren, versterkt de positie van Cardano als een van de toonaangevende platforms in de cryptowereld.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Cardano of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC