hoskinson
Ethereum, Ripple

Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple

Onlangs sprak Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), zich uit over de voortdurende controverse rond de relatie tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple. Binnen de community circuleren er speculaties dat de SEC samen met Ethereum (ETH) een strategie tegen Ripple’s XRP zou hebben geformuleerd. Hoskinson verwerpt deze theorie echter.

Om zijn standpunt te onderbouwen, haalde hij de periode rond de initial coin offering (ICO) van Ethereum in juli 2014 aan. Destijds had de SEC de mogelijkheid om tegen Ethereum op te treden toen ETH-tokens voor slechts $0,31 per stuk werden verkocht. Hoskinson is van mening dat de SEC toentertijd niet ingreep vanwege de relatieve onbekendheid van de crypto-sector.

Hoewel hij de theorie van een samenspanning tussen Ethereum en de SEC tegen Ripple verwerpt, suggereert Hoskinson wel dat er achter de schermen mogelijk wat deals werden gesloten tussen Ethereum en de SEC.

Cardano bereikt dieptepunt

Na het delen van zijn perspectief op de huidige controverse, is het belangrijk om ook de recente prestaties van Hoskinson’s eigen blockchain-project, Cardano, te beschouwen. In 2023 onderging het netwerk een significante uitbreiding binnen de Decentralized Finance (DeFi) sector, maar recent onderzoek wijst nu op een vertraging van deze groei.

De indrukwekkende expansie, waarbij de Total Locked Value (TVL) in slechts acht maanden tijd naar meer dan 600 miljoen ADA steeg, werd mogelijk gemaakt door de introductie van stablecoins die essentieel zijn in de DeFi-sector, vanwege hun vermogen om risico’s te verminderen en stabiliteit te bieden.

Toch lijkt Cardano een dieptepunt te hebben bereikt, met een ADA-waarde die is gedaald tot net boven de $0,25, wat resulteert in een situatie waarin bijna 96% van de ADA-houders in het rood staan. Dit roept ernstige vragen op over de toekomst van Cardano, terwijl vele ogen gericht zijn op hoe de marktdynamieken en economische signalen de toekomst van ADA zullen beïnvloeden.

Conclusie

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, ontkent recente speculaties over een samenspanning tussen de SEC en Ethereum tegen Ripple, hoewel hij toegeeft dat er mogelijk onethische afspraken hebben plaatsgevonden. Ondertussen bevindt zijn project Cardano zich in een kritieke fase, met een significante daling van de waarde na een periode van groei, wat de toekomst onzeker maakt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Shiba Inu & XRP Breiden uit naar 190 Landen via Partnerschap met Wirex & Onramper
3 manieren hoe Ripple (XRP) in waarde kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%