cardano, ada
Cardano

Cardano prijs stijgt met 14% en zet goede reeks voort

Cardano zet zijn goede reeks voort en boekt ook vandaag weer een prachtige winst van 14 procent. De prijsstijging werd veroorzaakt door het verbeterde sentiment op de cryptomarkt, de aankomende hard fork en een piek in de NFT-handel.

De ADA koers steeg in de afgelopen 24 uur met 14% naar een prijs van $0,624 per token. Dit bracht de wekelijkse winst op 22%. Door de goede prijsprestaties van de afgelopen tijd heeft ADA de XRP token in gehaald en is het nu de op 5 na grootste cryptomunt ter wereld.

ADA prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Dat de Cardano koers stijgt is niet geheel onverwachts. Er komt namelijk een grote upgrade aan die een aantal nieuwe functies naar het netwerk zal brengen. Daarnaast is en een groeiende interesse in Cardano’s NFT-mogelijkheden.

Cardano wordt de op twee na grootste NFT-blockchain

De dagelijkse NFT-verkoop van Cardano bereikte maandag een bedrag van $1,3 miljoen. Hiermee is de blockchain de op twee na grootste NFT-blockchain ter wereld. Cardano moet alleen Solana en Ethereum voor zich dulden.

Een groot deel van deze stijging komt waarschijnlijk doordat gebruikers vanuit Solana naar Cardano zijn verhuisd. Dit gebeurde vlak na de recente storing van Solana. Verschillende NFT-handelaren uitten hun frustratie op Twitter over de vaak voorkomende Solana-storingen. Sommigen zeiden dat ze daarom zouden overschakelen naar Cardano.

Gegevens van Cryptoslam tonen dan ook aan dat de dagelijkse NFT-verkoop van Solana de afgelopen 24 uur met bijna 20% is gedaald tot $2,4 miljoen.

Vasil-fork zorgt voor een positief sentiment

De stijging van ADA werd dus aan de ene kant veroorzaakt door de toegenomen NFT-handel. Maar aan de andere kant is de token ook enorm gestegen vanwege de aankomende Vasil hard fork. Cardano-maker Charles Hoskinson zei dat nieuwe functies voor de blockchain later deze week zullen worden onthuld.

Het aantal ontwikkelaars dat op Cardano bouwt, bereikte onlangs ook een recordhoogte, zo bleek uit Github-gegevens. Dit heeft geleid tot een grotere belangstelling voor ADA bij grote whalehandelaren, wat tot slot ook heeft bijgedragen aan de recente kracht van het token.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?