Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana keldert te midden van een nieuwe netwerkuitval

Het Solana netwerk werd gisteren meer dan vier uur stilgelegd, wat leidde tot een grote koersval SOL token.

Solana koers is met meer dan 85% gedaald

De Solana koers daalde met 11,1% en wordt momenteel verhandeld voor $39,72. De marktkapitalisatie van de token ligt nu rond de $13,5 miljard. Dat betekent dat het project bijna 85% van zijn waarde is kwijt geraakt sinds november 2021. Toen lag de prijs van 1 SOL token namelijk rond de $260. De langdurige verliezen hebben de afgelopen zes maanden tientallen miljarden dollars aan vermogen weggevaagd.

Wat is de reden van de Solana crash?

De twee belangrijkste redenen achter de bearish prijsactie van vandaag draaien om de storing van de blockchain die gisteren plaatsvond en de sterk dalende vraag naar op Solana NFT’s.

Gisteren was er een storing van meer dan vier en een half uur op de blockchain. Het was de eerste storing in de afgelopen maand, de vorige storing vond plaats op 1 mei 2022. De blockchain heeft de afgelopen 3 maanden moeite gehad om 100% uptime (een maatstaf voor beschikbaarheid) te bieden.

Te midden van de storing daalde de interesse in Solana NFT’s. Volgens gegevens van Cryptoslam daalde de totale NFT-verkoop op Solana met 61,30% tot $1,72 miljoen.

De NFT-collectie genaamd Okay Bears is op het Solana netwerk gemaakt. De interesse in deze NFT collectie daalde met meer dan 43% de afgelopen dagen, zo blijkt uit gegevens van OpenSea.

De handelsvolumes van andere populaire NFT-collecties op Solana, waaronder Trippin’ Ape Tribe, DeGods en FatCats Capital, daalden in dezelfde periode ook met minstens 40%. Al met al is 2022 een dramatisch jaar geweest voor Solana investeerders.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten