Cardano, ada prijs stijgt
Cardano

Cardano Schudt SEC Schandaal Af: Explosieve Groei in DeFi-Gebruik

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk en CEO van het blockchain bedrijf Input Output Global (IOHK), Charles Hoskinsons, herkent de adoptie die het netwerk ervaart. Uit on-chain data van het netwerk is te zien dat het Decentralized Finance (DeFi) gebruik flink is toegenomen sinds begin van het jaar. 

Afgelopen woensdag deelde de Cardano oprichter de sterke adoptiecijfers van het altcoin netwerk op Twitter. Hoskinson geeft aan dat ondanks de flinke tegenwind die het project heeft ontvangen in de afgelopen maand, de on-chain data de ware aard van de munt weergeeft.

Cardano kwam onder de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die aangeeft het project te zien als een effect. De trauma die beleggers ervaren met de langlopende zaak tussen de SEC en Ripple zorgde voor directe paniek in de markt. Als direct gevolg daalde de ADA koers van $0,38 tot een lokaal dieptepunt van onder de $0,24, een daling van bijna 40% in minder dan een week tijd. 

Op het twitter bericht is goed te zien hoe DeFi is gegroeid op het Cardano netwerk ten opzichte van andere grote projecten. Wat opvalt is dat de Total Value Locked (TVL), de totale waarde in DeFi protocollen, met bijna 150% is gegroeid in de afgelopen 6 maanden. Andere projecten zoals Binance Smart Chain en Ethereum (ETH) zien juist een daling van respectievelijk -29% en -25%. Polygon (MATIC) en Solana (SOL) daarentegen ervaren ook groei, met 21% en 52%, echter niet in verhouding tot het Cardano netwerk.

Cardano hard op weg om mijlpaal voorbij te streven

De DeFi adoptie op het Cardano netwerk blijft stug doorgroeien, zo is te zien in Figuur 1. Sinds januari dit jaar heeft de adoptie echt vaart gemaakt. Wat opvalt is dat de trend alsmaar harder stijgt, in juni begon de totale TVL zelfs nog harder toe te nemen ondanks de kritiek van de SEC.

In de afgelopen dagen zien we weer een toename van de trend waardoor de mijlpaal van 600 miljoen ADA in DeFi protocollen slechts een kwestie van uren wordt. De sterke adoptie wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de ADA koers. Het laat zien dat er sterke vraag is naar de munt en om deze in te zetten in verschillende dApps. 

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten