crypto met potentieel
Bitcoin

Cathie Wood: ‘Opleving Bitcoin tijdens bankencrisis trekt meer institutionele beleggers aan’

Ark Invest CEO Cathie Wood is ervan overtuigd dat de koersprestaties van Bitcoin van tijdens de bankencrisis meer institutionele beleggers zal aantrekken. Wood deelde haar gedachten hierover in een interview met Bloomberg van 21 maart: “deze crisis zal meer institutionele beleggers naar Bitcoin toetrekken.”

Bitcoin koppelde zich los

Het feit dat Bitcoin zich de afgelopen week loskoppelde van de traditionele financiële markten is op zichzelf al een soort reclame. Daarmee laat Bitcoin zien dat het anders is dan alle andere assets en het in zich heeft om, net als goud, te presteren op de momenten dat de rest van de markt het laat afweten.

“Het feit dat Bitcoin een compleet andere richt op bewoog ten opzichte van de aandelenmarkten in het bijzonder, was behoorlijk leerzaam”, aldus Wood.

Als je het aan Oliver Linch, de CEO van Bittrex, vraagt zijn de institutionele beleggers al lang aangekomen. In een interview in de The Wolf Of All Streets podcast, zegt hij dat veel grote banken al voor de bankencrisis in crypto zaten.

Nog steeds een scheiding

Ondanks die positieve ontwikkeling die Linch ziet, is er volgens hem nog altijd een scheiding tussen traditionele financiële instellingen en crypto-bedrijven. “Het is niet crypto versus Goldman Sachs of crypto versus institutionele partijen. Het is een race wie crypto het beste kan oppakken”, aldus Linch.

Volgens hem is het dus niet zo dat de traditionele financiële partijen tegen crypto vechten, maar dat ze gewoon concurreren met de crypto-bedrijven om marktaandeel te veroveren.

Alles bij elkaar lijkt er dus sprake van een positieve ontwikkeling gaande voor Bitcoin met de bankencrisis. Vandaag krijgen we weer een nieuwe slag in die strijd, als de Federal Reserve de nieuwe Amerikaanse rente bekendmaakt.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging