Qatar Doha City
Regulatie

Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta

De centrale bank van Qatar is naar verluidt in een fundamentele fase voor de ontwikkeling en lancering van een eigen digitale valuta. De centrale bank noemt het de ‘basisfase’.

Digitale Valuta nog in beginfase

De gouverneur van Qatar’s Centrale Bank, Sheikh Bandar bin Mohammed bin Saoud Al Thani, heeft bekend gemaakt dat de bank onderzoek doet naar de technologische oplossingen voor haar eigen digitale valuta. Het project bevindt zich hierdoor nog wel in een beginfase. Al Thani zei het volgende:

Veel centrale banken overwegen nu om CBDC uit te geven, en daar vormen wij geen uitzondering op. Maar we zitten nog in de basisfase. We evalueren de voor- en nadelen van het uitgeven van CBDC en om de juiste en de juiste technologie en het juiste platform te vinden om onze CBDC uit te geven.

Crypto technologische innovatie

Verder zei Al Thani dat crypto momenteel een technologische innovatie is. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Het zou ons naar een nieuw tijdperk van snelle, goedkope en meer toegankelijke financiële diensten kunnen brengen. Die crypto-activa die niet door de monetaire autoriteit worden onderstreept, zijn misschien minder geloofwaardig.”

Afgelopen maart maakte de bank al bekend dat ze onderzoek deden naar het gehele crypto- en blockchain-concept. Deze onderzoeken lijken nu voltooid, waarna de bank nieuwe stappen richting een eigen digitale valuta zet.

Het is hiermee zeker niet de enige centrale bank die dit onderzoekt, of hier op een andere manier al mee bezig is. Naar verluidt hebben wereldwijd al circa 100 banken hun interesse getoond in het onderzoeken van of ontwikkelen van eigen digitale valuta’s. Dergelijke valuta’s lijken hiermee toekomst te krijgen.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?