Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Centrale bank van Bhutan werkt samen met Ripple

De centrale bank van het land ‘Bhutan’ werkt samen met Ripple om zijn eigen digitale valuta te testen.


Bhutan wil financiële situatie burgers verbeteren met digitale valuta

In een aankondiging zei Ripple Labs dat de centrale bank van Bhutan gebruik zou maken van de ledger van het bedrijf om een digitale versie van de Bhutaanse ‘Ngultrum-valita’ uit te geven en te beheren. Volgens Ripple heeft het land deze stap gezet om de grensoverschrijdende betalingen te verbeteren, de financiële situatie voor haar inwoners te verbeteren en zijn inzet voor duurzaamheid als het enige CO2-negatieve land ter wereld uit te breiden.

Met een bevolking van ongeveer 800.000 inwoners bedroeg het bruto binnenlands product van Bhutan $2,5 miljard in 2020. Hoewel het zeker niet slecht gaat met het land, hebben duizenden burgers geen toegang tot een spaarrekening. De centrale bank is van plan om dit tegen 2023 met 85% te verhogen. Een belangrijke tool hiervoor kan een digitale valuta zijn. Zo’n digitale valuta is namelijk sneller, betaalbaarder en gemakkelijker, zo vertelt de bank.

“De digitale valuta is op maat ontworpen om betalingen af te handelen met het transactievolume dat vereist is voor een succesvolle valuta in de detailhandel”, aldus Ripple. “Dit biedt centrale banken de veiligheid, controle en flexibiliteit die ze nodig hebben om een digitale valuta in te zetten zonder de financiële stabiliteit of de doelstellingen van het monetair beleid in gevaar te brengen.”

De aankondiging komt meer dan zes maanden nadat Ripple zei dat het een privé versie van de XRP Ledger zou gaan testen om centrale banken een oplossing te bieden om een valuta te lanceren. Bhutan is een van de eerste landen die gebruik maakt van deze service.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten