Exchange

CEO crypto exchange OKEx bood hulp aan CEO Binance, werd geweigerd

De populaire cryptocurrency exchange Binance lag eerder vandaag voor even plat, door een probleem met berichten in het systeem. Terwijl bij Binance hard werd gewerkt om het probleem op te lossen, bood JayEx, CEO van crypto exchange OKEx aan om te helpen. Dit verzoek werd echter geweigerd door de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ).


Handelen wederom stopgezet

Terwijl het probleem opgelost werd, was de handel in cryptocurrencies op het platform wederom tijdelijk stopgezet. Dit is niet de eerste keer dat dit op Binance gebeurt; de crypto exchange heeft betere dagen gekend. De aankondiging van Changpeng Zao was dan ook eenvoudig: “De handel is onderbroken vanwege een probleem met de afhandeling van berichten in het systeem. We werken eraan om dit op te lossen.”

https://twitter.com/cz_binance/status/1235134634213724161

Binance community

Deze plotselinge problemen bij Binance gaan uiteraard niet gepaard zonder berichten vanuit de community. Zo worden diverse berichten onder de tweet van CZ geplaatst.

“Hoe zit het met de problemen in de afgelopen maand? Kunnen jullie stoppen met het pushen van nieuwe onstabiele functies en gewoon weer een robuuste exchange worden?” wordt onder andere getweet.

“Dit wordt een terugkomende gebeurtenis”, zei een ander.

Maar ook de CEO van cryptocurrency exchange OKEx, Jay Hao, reageerde op de tweet. Hij bood CZ hulp aan met de vraag of hij hulp nodig had. Volgens Jay Hao is ‘Kafka’ niet voldoende voor een handelssysteem. Dit houdt in dat het probleem wat Binance nu ondervindt altijd terug zou gaan komen. Hierom vroeg hij of Binance hulp nodig had bij het oplossen van het probleem.


Hulp niet nodig

Deze hulp bleef echter niet nodig te zijn. Het blijkt namelijk dat Binance het probleem al onder controle had. Slechts enkele minuten na de eerste tweet, bracht Binance alweer een positieve update naar buiten: het probleem was opgelost.

Om problemen rondom liqiduititeit te vermijden, hebben traders de kans gekregen om hun orders op de exchange stop te zetten, voordat de volledige handel op het platform weer hervat werd.

https://twitter.com/cz_binance/status/1235140571590774787

Sterker nog, het lijkt er nu zelfs op dat CZ nooit terug is gekomen op Hao, maar dat hij zijn Twitter-account zelfs geblokkeerd heeft, die dit op zijn beurt weer naar buiten bracht. “Het lijkt erop dat mijn hulp is afgewezen. Ik dacht dat CZ altijd heeft gelooft dat de blockchaim-community open en vrij is. Mijn fout. ;(“, tweette hij.

Het is onduidelijk waardoor de problemen precies werden veroorzaakt. Het lijkt voor nu echter opgelost te zijn en de handel is inmiddels weer hervat.