Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

CEO Robinhood moet getuigen vanwege GameStop-ramp

Vlad Tenev, de CEO van de onder vuur gekomen Robinhood, zal naar verluidt moeten getuigen voor de commissie voor financiële diensten van het Amerikaanse huis. Dit vanwege zijn rol binnen het bedrijf in de extreem volatiele handel in onder andere GameStop-aandelen.


Ernstige zorgen

Deze hoorzitting zal naar verluidt vanwege de genomen Covid-19-maatregelen online plaatsvinden onder leiding van Maxine Waters later deze maand op 18 februari. Naar verluidt zijn er nog een aantal mensen extra aanwezig die anoniem willen blijven maar wel bekend zijn met de zaak.

Waters maakt zich dan ook ernstige zorgen over het feit dat of Robinhood de handel heeft beperkt, of omdat enkele van de hedgefondsen die hierbij betrokken waren hier wellicht op aandrongen. De hoorzitting heeft de titel “Game Stopped?” gekregen.

Alhoewel verwacht wordt dat Vlad Tenev het bedrijf zal gaan vertegenwoordigen in de virtuele hoorzitting, is nog niet officieel bekend gemaakt wie van het bedrijf aanwezig zal zijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Omgang van Robinhood met GameStop-kwestie

Robinhood is opgevallen bij de Amerikaanse toezichthouders. Dit vanwege de manier hoe zij om zijn gegaan met de GameStop-short-kwestie die eerder plaatsvond. GameStop steeg in een korte periode enorm in waarde, hoogstwaarschijnlijk vanwege de Reddit /r/Wallstreetbets-community, waarna Robinhood de handel erin stop heeft gezet. Ook zouden ze alle posities van hun klanten gesloten hebben, waardoor alle GameStop-aandelen verkocht werden. Dit is een enorm opvallende keuze en is dus ook opgevallen bij de toezichthouders.

Robinhood-gebruikers zijn op dit moment naar verluidt beperkt tot het verhandelen van slechts 1 GameStop-aandeel. De Amerikaanse toezichthouders zullen om deze reden dan ook graag willen weten wat de redenen en andere motieven zijn achter de genomen beslissing. Het beperken van de handel op een vrije markt op zo’n manier is niet wenselijk en wordt hierom ook bestraft. Het is echter op dit moment nog onbekend of er daadwerkelijk juridische stappen genomen zullen worden en hoe ernstig deze mogelijk zullen zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten