Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

CEO van Binance is teleurgesteld in Terra

De CEO van Binance deelde in een aantal Twitter berichten zijn teleurstelling over hoe het Terra-team om is gegaan met de ineenstorting van zijn ecosysteem.

Binance krijgt geen reactie van Terra

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, zei dat het team achter het Terra-netwerk niet of nauwelijks reageerde op het verzoek van Binance om hen te helpen het netwerk te herstellen.

“We hebben hun team gevraagd om het netwerk te herstellen, de nieuwe LUNA-tokens te vernietigen en de UST-koppeling met de dollar te herstellen”, tweette hij. “Tot nu toe hebben we geen enkele positieve reactie gekregen”

– Changpeng Zhao

De CEO vergeleek de reactie van Terra met die van een ander cryptoproject genaamd Axie Infinity. Dit project werd in maart 2021 voor 622 miljoen dollar gehackt, maar het Axie team nam volgens Zhao wel zijn verantwoordelijkheid.

“Dit staat in schril contrast met Axie Infinity, waar het team verantwoordelijkheid nam, een plan had en proactief met ons communiceerde”, voegde Changpeng Zhao toe. “Axie Infinity hebben we toen geholpen.”

De ineenstorting van Terra

Het Terra ecosysteem bestaat uit een token genaamd LUNA en en stablecoin genaamd TerraUSD (UST). UST is een stablecoin die wordt beheerd door smart contracts. LUNA fungeert als een abritrage vangnet om UST te helpen de koppeling met de Amerikaanse dollar te behouden.

Dit werkte doordat gebruikers altijd 1 dollar aan LUNA tokens konden omwisselen voor 1 UST token en vice versa. Als de prijs van de UST stablecoin boven de $1 stijgt, konden mensen $1 aan LUNA ruilen voor 1 UST en de nieuwe stablecoin dan met winst verkopen.

Sinds vorige week verloor de UST stablecoin echter ineens de koppeling met de dollar. Hierdoor zakte de prijs plotseling naar een dieptepunt van $0,15. Deze plotselinge daling van de stablecoin zorgde voor een enorme mogelijkheid voor abitragetraders.

Dit zorgde op zijn beurt weer voor een enorme verkoopdruk op LUNA tokens, waardoor de munt in minder dan een week tijd al zijn waarde verloor.

LUNA 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De prijs van 1 LUNA token lag vorige maand nog rond de $120, maar ligt op het moment van schrijven onder de $0,000039. Het team van Terra heeft voor nu de Terra blockchain stopgezet, waardoor bijna alle crypto exchanges de handel in LUNA tokens stop hebben gezet.

Exchange nieuws

Ook Binance en FTX steunen Terra 2.0 Ook Binance en FTX steunen Terra 2.0
Hoe eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX? Hoe eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX?
Eerste Crypto exchanges kondigen aan Terra herstelplan te ondersteunen Eerste Crypto exchanges kondigen aan Terra herstelplan te ondersteunen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten