Changpeng Zhao (CZ)
Altcoin

CEO van Binance: Waar zijn de Bitcoin reserves van Terra gebleven?

De CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, zegt dat het plan van Terra om de blockchain te forken niet zal werken. Het geeft namelijk geen extra waarde, zo vertelt hij:

“Dit gaat niet werken”, zei Zhao zaterdag in een tweet. “Forking geeft de nieuwe fork geen waarde. Dat is wishful thinking.”

– Changpeng Zhao

Het herstel plan van Terra gaat niet werken

De tweet verstuurde zijn tweet een dag nadat Do Kwon, de oprichter van Terra, een herstelplan voor Terra had voorgesteld. Kwon stelde voor om de Terra blockchain te forken, een nieuwe chain te creëren en 1 miljard tokens distribueren naar belanghebbenden.

Volges de oprichter van Binance gaat het plan van Terra niet werken. “Het bijdrukken van nieuwe tokens creeert geen waarde. Het verdunt alleen de bestaande tokenhouders.”

Changpeng Zhao vroeg zich ook af waar de Bitcoin-reserves van de Luna Foundation Guard zijn gebleven. “Moeten die BTC niet ALLEMAAL worden gebruikt om de UST-tokens terug te kopen?” Vroeg hij.

Waar zijn de Bitcoin reserves van Terra gebleven?

Crypto site ‘The Block‘ schreef vrijdag dat de Luna Foundation Guard (een stichting die is opgericht om de groei van het Terra-ecosysteem te ondersteunen) nog een cruciale vraag moet beantwoorden over zijn Bitcoin-reserves.

Er is volgens de site nog steeds geen informatie vrijgegeven wat er gebeurd is met meer dan $1,2 miljard aan Bitcoin reserves die de Luna Foundation Guard in bezit had.

Het bedrijf verzamelde in de afgelopen maanden meer dan $2 miljard aan bitcoin-reserves om de UST stablecoin te ondersteunen. Deze stichting verstrekte een lening van $750 miljoen aan Bitcoin tijdens de crash. De rest van de Bitcoin reserves blijft echter spoorloos.

De CEO van Binance zei eerder deze week al dat hij zeer teleurgesteld was over de manier waarop het Terra-team omging met de ineenstorting van zijn stablecoin en zijn LUNA token.

De tokens stortten in toen UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor, wat een ongelooflijke druk op LUNA zette om zijn prijs hoog te houden. Vanwege de manier waarop de twee tokens zijn ontworpen om met elkaar om te gaan, leidde dit tot een enorme toename van het aanbod in LUNA en een daaruit voortvloeiende prijscrash.

Altcoin nieuws

Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche
Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins