Binance Exchange
Exchange

CEO van Binance weerlegt rapport over witwassen

De CEO van Binance weerlegde vandaag een rapport van Reuters waarin stond dat de exchange ongeveer $2,35 miljard aan illegale transacties mogelijk maakte.

Changpeng Zhao heeft meer dan 50 pagina’s met e-mailrecords vrijgegeven tussen het cyberbeveiligingsteam van Binance en Reuters, wat volgens hem het Reuters-rapport weerlegt.

De CEO reageert op Reuters-rapport

Reuters meldde maandag dat de zwakke antiwitwascontroles van Binance en de KYC-regels hebben geleid tot het witwassen van $2,35 miljard. Dit werd gedaan door de Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus. Ook was er illegale drugsverkoop op darknet-markt Hydra en investeringsfraude tussen 2017-2022. Reuters ondervroeg Binance ook over het toestaan van handel in Monero op zijn platform. Wetshandhavingsinstanties hadden echter wel gewaarschuwd voor de risico’s.

Bovendien beweerde het nieuwscentrum dat het onderzoek wordt ondersteund door blockchain-gegevens, gerechtelijke dossiers en verklaringen van wetshandhaving. Uit de e-mailuitwisselingen blijkt echter dat Reuters en Binance er niet in slagen om overeenstemming te bereiken over de beschuldigingen.

De exchange stelt dat de journalisten van Reuters weigerden te spreken met senior onderzoekers Tigran Gambaryan en Matt Price, die aan de dossiers van Lazarus en Hydra werkten. Gambaryan en Price leiden nu het cyberforensisch team van Binance. Bovendien weigerde het nieuwscentrum Binance de UID- en wallet-informatie over investeringsfraude te laten beoordelen.

In het geval van Monero gelooft Binance dat veel technologiebedrijven codering op hun apparaten en berichtenservices aanbieden vanwege een legitiem recht op privacy.

Financiële vrijheid, privacy en effectieve rechtshandhaving bestaan naast elkaar als gevolg van correct AML-beleid en -praktijken op het Binance-platform.

Binance beweert dat het samenwerkt met regelgevers, beleidsmakers en wetshandhavingsinstanties om transparante cryptohandel te garanderen. Tevens willen ze zich concentreren op misdaadpreventie.

De SEC onderzoekt BNB’s ICO

Ondertussen onderzoekt de SEC ook of Binance de effectenwet heeft overtreden. Dit heeft betrekking op de initiële muntaanbieding (ICO) van zijn BNB-token in 2017. De SEC heeft inmiddels zaken ingediend tegen veel ICO-projecten. Binance heeft in 2019 de formulering van het BNB white paper gewijzigd over de mogelijkheid om verkeerd begrepen te worden als beveiliging.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?