Bitcoin

CEO van MicroStrategy koopt voor $425 miljoen aan Bitcoin

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, zei in een tweet uit 2013 dat de dagen voor Bitcoin waren geteld. Nu, een aantal jaar later koopt hij voor $425 miljoen aan BTC.


MicroStrategy koopt voor miljoenen aan Bitcoin

Bitcoin krijgt met de dag meer aanhangers. Maar de beslissing van Microstrategy-CEO Michael Saylor om $425 miljoen om te zetten in Bitcoin maakt mogelijk deel uit van een van de grootste veranderingen in de crypto geschiedenis. Dus waarom veranderde Saylor van gedachten?

MicroStrategy, een business intelligence adviesbureau, haalde de krantenkoppen toen het in augustus en september voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin opkocht. Saylor zei het volgende in een persbericht in augustus waarin de eerste aankoop van $250 miljoen aan Bitcoin werd gedaan:

“Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat de Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte crypto valuta een betrouwbare stor of value is. Daarnaast is het een aantrekkelijk investeringsobject met meer waardevermeerdering potentieel op de lange termijn dan het aanhouden van contanten,”

Waarom was Saylor destijds bearish

Maar Saylor was niet altijd zo voorstander van ‘s werelds eerste crypto valuta. In december 2013 tweette hij dat de dagen van Bitcoin geteld waren. Hij zei dat dezelfde weg zou bewandelen als online gokken.

Echter, sindsdien is de Bitcoin koers met meer dan 1500% gestegen. Dus wat maakte Saylor destijds zo zeker dat de Bitcoin nooit zou kunnen slagen? Was het de Mt. Gox crypto valuta exchange hack van ongeveer 740.000 Bitcoin? Zou het de beleidsverklaring van december 2013 kunnen zijn van de Chinese regering waarin de risico’s van de Bitcoin voor zijn burgers werden geschetst? Het blijkt uit geen van bovenstaande.

Op 16 september 2020 zei Saylor tegen Anthony Pompliano in The Pomp Podcast dat hij geen herinneringen had aan het maken van een bearish tweet totdat deze onder zijn neus werd geschoven.

In de podcast wierp Saylor ook meer licht op de grondgedachte achter het plaatsen van een meerderheid van de inactieve activa van Microstrategy in Bitcoin. Hij zei dat het de ultieme inflatiehedge was en beweerde dat de Bitcoin 1000x beter was dan goud in die rol.

Saylor vertelde Pompliano dat hij in 2013 vrijer op Twitter postte. Tegenwoordig tweet hij alleen nog over MicroStrategy en doet hij eerst onderzoek. De stijgende prijs van de Bitcoin heeft Saylor teruggebracht naar de crypto.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren