Brad garlinghouse
Ripple

CEO van Ripple: Amerika loopt ver achter op andere G20 landen

Brad Garlinghouse, de CEO Ripple, sprak maandag tijdens een paneldiscussie op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Garlinghouse ging tijdens de discussie vooral in op de status van de crypto regelgeving in de Verenigde Staten ten opzichte van andere G20-landen.

“Als de regelgeving niet duidelijk is, is het moeilijk om het juiste te doen”

De CEO van Ripple vertelde dat de cryptowereld vaak een slechte naam toebedeeld krijgt van wet en regelgevers en dat dat niet terecht is. Garlinghouse vertelde:

“De overgrote meerderheid van de mensen die in de crypto-industrie werken, zijn goede mensen die mee willen werken met regelgevers. Maar als de verkeersregels niet duidelijk zijn, is het heel moeilijk om het juiste te doen.”

Later in het gesprek onthulde Garlinghouse dat hij persoonlijk vier of vijf keer naar het kantoor van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is geweest. Dit gebeurde voorafgaand aan de rechtszaak die de SEC tegen het Ripple aan spande.

Dat het juist de Amerikaanse Securites and Exchange Commission is die Ripple aanklaagt laat volgens Garlinghouse zien dat de Verenigde Staten achterloopt met de rest van de G20 landen.

De CEO van Ripple vertelde dat Zwitserland, Singapore, Het Verenigd Koninkrijk en Japan een stuk betere en gunstigere regelgeving hebben en dat deze landen wel snappen dat het belangrijk is om technologische innovatie te steunen.

Ripple nieuws

Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Waarom vandaag belangrijk is voor de Ripple vs. SEC rechtszaak
Ripple (XRP) nadert cruciaal prijsniveau: Doorbraak op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85