Brad garlinghouse
Ripple

CEO van Ripple over Hinman emails: Ik kan hier niks beschaafds over zeggen

Ripple CEO Brad Garlinghouse uitte felle kritiek op de SEC in een reeks tweets. Dit was na het vrijgeven van geheime e-mails gekoppeld aan een controversiële toespraak van Bill Hinman.

Woedende Brad Garlinghouse

Ripple CEO Brad Garlinghouse nam geen blad voor de mond in recente tweets waarin hij de SEC bekritiseerde na de onthulling van eerder geheime e-mails met betrekking tot de beruchte toespraak van Bill Hinman, voormalig directeur van de SEC-divisie van Corporation Finance.

Garlinghouse uitte zijn frustratie en verbijstering over het gedrag van de toezichthouder. Hij zei: “Ik heb geen enkel beleefd woord over om deze betreurenswaardige, politiek gemotiveerde overschrijding te beschrijven.”

In zijn tweets uitte Garlinghouse vernietigende kritiek op de rechtszaak van de SEC tegen hem en mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen. Hij verwees met “politiek gemotiveerde overschrijding” naar de aanklachten met betrekking tot de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Hij wees er ook op hoe de toezichthouder “het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving heeft bewapend” tot het punt dat er chaos in de industrie is ontstaan.

Deze intense reactie van Garlinghouse was een reactie op een thread van Ripple’s chief legal officer Stuart Alderoty. Alderoty bekeek de nieuwe openbare e-mails en conceptversies met betrekking tot de toespraak van Hinman vijf jaar geleden nauwkeurig.

Hij merkte op dat het Office of General Counsel (OGC) en de Division of Trading and Markets bepaalde elementen van Hinmans criteria voor het bepalen van de security-status van een digitaal activum als “wettelijk irrelevant” beschouwden.

Stuart Alderoty roept op tot actie

Alderoty riep op tot snelle actie, waaronder het verwijderen van Hinmans toespraak van de SEC-website. Ook wil hij een volledig onderzoek naar mogelijke belangenconflicten die van invloed zouden kunnen zijn geweest op het opstellen van de toespraak.

Hij benadrukte dat deze toespraak niet mag worden gebruikt in toekomstige discussies over de security-status van een token. Verder benadrukte hij het belang van rechtshandhaving die de wet getrouw toepast binnen de beperkingen van hun jurisdictie.

De impact van de langverwachte e-mails van Hinman op de SEC-rechtszaak is nu nog niet helemaal te overzien, maar de XRP-prijs heeft vanmorgen al een opmerkelijke stijging doorgemaakt. Deze steeg met 3,8%.