Apple iPhone OpenSea
NFT

CFO van OpenSea verlaat bedrijf na 10 maanden

De Chief Financial Officer (CFO) van OpenSea, Brian Roberts, heeft het bedrijf verlaten na slechts 10 maanden.

Vertrek bij OpenSea als CFO, maar blijft wel als adviseur

Dit gaf de CFO aan via een post op LinkedIn. Hierin zei hij dat het tijd was om ‘aan land te komen’, vanuit de ‘open zee’. Hij gaf echter geen exacte reden voor zijn vertrek. Naar verluidt blijft hij wel aan als adviseur. In december van afgelopen jaar werd Roberts aangesteld als CFO van OpenSea, nadat hij 7 jaar gewerkt had voor Lyft. De rol bij OpenSea lijkt echter niet lang vervuld te zijn.

Een van zijn belangrijkste verantwoordelijkheden tijdens zijn tijd bij OpenSea was om het financiële team te laten groeien. In zijn Linkedin-bericht merkte Roberts het volgende op:

Ik had de zeldzame kans om een team letterlijk van de grond af op te bouwen en de game changers uit te kiezen.

Optimistisch over Web3

Alhoewel Roberts zijn rol bij OpenSea nu neerlegd, blijft hij nog steeds erg optimistisch over Web3. De timing van zijn vertrek komt wel enigszins uit het niets zetten. Een andere manager van OpenSea kondigde tevens zijn ontslag aan op dezelfde dag.

Dit was Ryan Foutty, de Vice-President voor bedrijfsontwikkeling bij OpenSea. Hij had zijn functie 18 maanden vervuld, maar besloot om zijn ontslag in te dienen. Het bedrijf had volgens hem een lange weg afgelegd sinds de oprichting ervan en wenste iedereen bij het bedrijf het beste.

NFT-markt aanzienlijk gedaald sinds januari

Sinds eind januari is het NFT gerelateerde handelsvolume met zo’n 98% gedaald, van $6.2 miljard in januari naar ruim $114 miljoen nu. De NFT-markt heeft op zijn beurt dan ook te maken gehad met aanzienlijke tegenslagen.

Waar de markt in eerste instantie in korte tijd aan enorme populariteit wist te winnen, nam de markt in mei een scherpe val naar beneden. Het hielp daarbij ook niet mee dat de crypto-markt zelf niet stijgende was. Het is echter niet bekend of deze dalende trend blijvend is.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’