Chainlink, LINK
Altcoin

Chainlink (LINK) is klaar voor koersexplosie

De populaire crypto-analist Kevin Svenson zegt dat Chainlink (LINK) zich weleens kan opmaken voor een gigantische koersexplosie. Om dat voor elkaar te krijgen moet de markt voor altcoins volgens hem nog wel even “wakker worden.” Svenson legt aan zijn ruim 126.000 volgers op Twitter uit dat de zogenaamde Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator een onverwachte stijging voorschaduwt.

Wat is de MACD?

De afkorting MACD staat dus voor Moving Average Convergence Divergence en is een technische indicator die wordt gebruik om de kracht van trends te bepalen. Je berekent deze indicator door het verschil te nemen tussen twee exponentieel gewogen voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) van de koers van – in dit geval Chainlink.

Meestal bereken je de MACD door de 12-periode EMA van de koers af te trekken van het 26-periode EMA. Het resultaat hiervan wordt dan weergegeven als een lijngrafiek, die de beweging van de MACD aangeeft.

Handelaren gebruiken deze indicator dus vooral om veranderingen in trends te spotten. Dat is precies wat Svenson hier doet. “De maandelijkse MACD indicator van Chainlink staat op het punt om zijn eerste bullish-kruising sinds eind 2020 te pakken. Ik ben zo long als wat”, aldus de analist.

Ook bullish op Bitcoin

Naast Chainlink is Svenson ook bullish over Bitcoin. Volgens de analist kunnen sceptici de komende periode nog weleens van een koude kermis thuiskomen. Eerder repte hij nog over een koersexplosie van Bitcoin richting de 48.000 dollar. Dat zou natuurlijk heerlijk zijn, maar op dit moment zit de digitale munt daar nog ver vandaan.

De realiteit is dat Bitcoin momenteel weer op de koers van 28.000 dollar bungelt en moeite lijkt te hebben om de grens van 30.000 dollar definitief te herpakken. Het bullish momentum is daar in 2023, maar nog echt overtuigend is het niet. Dat kan natuurlijk veranderen in aanloop naar de halving, die met de dag dichterbij komt.

Voor nu staat de halving voor april 2024 op het programma. Dat zou weleens het moment kunnen zijn waarop Bitcoin weer aan een nieuwe koersexplosie begint, in ieder geval als de geschiedenis een goede voorspeller voor de toekomst blijkt.

Altcoin nieuws

Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom