Altcoin

Chainlink nadert de $5 en blijft onaangetast door Bitcoin ellende

In de afgelopen 7 dagen is de Chainlink koers met maar liefst 24 procent gestegen. De enorme prijsstijging toont aan dat de altcoin goed blijft functioneren ondanks dat de Bitcoin niet goed presteert. LINK nadert nu zelfs bijna de 5 dollar grens en is terecht gekomen in een ‘price discovery‘ gebied.


Chainlink nadert de 5 dollar

In tegenstelling tot de Bitcoin, toont het handelsvolume van Chainlink aan dat traders elke dip enthousiast blijven kopen. Na een korte koersdaling laat de LINK grafiek de afgelopen drie dagen een positieve ommekeer zien.

Als we de dagelijkse grafiek bekijken ziet het er allemaal vrij bullish uit voor de munt. De RSI blijft zich uitbreiden tot bullish territorium en toont nu zelfs een cijfer van ’66’.

Als we kijken naar de periode tussen 16 en 19 februari, dan zien we dat LINK een hoogtepunt heeft bereikt van $4,86 dollar. Hier hield de rally die dit jaar gestart is even op. Handelaren namen hun winst omdat de munt overbought werd. Echter, nu lijkt Chainlink te zijn begonnen aan een nieuwe rally. De korte shadows die we zien in samenspraak met het sterke volume en de RSI zou een move tot boven de $5,00 mogelijk kunnen maken. Dat zou betekenen dat de munt weer in een ‘price discovery’ gebied terecht komt.

Het sentiment lijkt nu dus bullish. Echter, als de markt om de één of andere manier verstoord wordt kan de prijs dalen tot de de ondersteuning rond de $4,11 dollar.


Price discovery fenomeen kan zorgen voor enorme stijging

Het fenomeen ‘price discovery’ (prijsontdekking) verwijst naar een moment wanneer een token zijn recente hoogtepunt overschrijdt en zich bevindt in een gebied waar het nog nooit eerder is geweest.

Handelaren vertrouwen normaal gesproken op ondersteunings- en weerstandsniveaus om de ontwikkeling van een token te evalueren. Echter, als die niveaus er niet zijn, kunnen zowel opwaartse als neerwaartse bewegingen veel groter zijn dan normaal. Dit is het geval als een cryptocurrency een prijs bereikt die nog niet eerder is getest.

Doordat Chainlink zich hier bevindt zou het mogelijk zijn dat de koers enorm blijft stijgen de komende weken.