Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Chamath Palihapitiya: Iedereen zou 1% van zijn vermogen in BTC moeten stoppen

Volgens Chamath Palihapitiya, voorzitter van ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic én oprichter van venture capital ‘Social Capital’, zou iedereen 1% van zijn of haar vermogen in Bitcoin (BTC) moeten investeren.


Geweldige mogelijkheid

De grootste cryptocurrency is volgens Palihapitiya een geweldige kans. Volgens de voorzitter van ruimtevaartbedrijf is Bitcoin volledig niet gecorreleerd met de wereld en hoe de wereld normaliter te werk gaat.

Palihapitiya is overigens al langer voorstander van de Bitcoin. Volgens hem kan Bitcoin een soort verzekering bieden in tijden van crisis. Deze tijden zitten er mogelijk weer aan te komen. Zo bouw je een eigen BTC positie op, waar je na een tijd niet actief meer naar zou kijken. Toch hoop je dat deze ‘verzekering’ nooit opeisbaar hoeft te worden. Mocht dit toch het geval zijn, dan kan deze verzekering je wel beschermen, vertelde Palihapitiya.


Warren Buffet

Warren Buffet gaf eerder deze week aan dat hij nooit cryptocurrencies wou bezitten, en dat ze geen waarde hebben. Palihapitiya heeft een compleet andere visie tegenover cryptocurrencies. Hierom vindt hij dan ook dat Buffet achterhaald is op dit punt en hierdoor verkeerd zit. Toch geeft Palihapitiya aan enorm veel geleerd te hebben van Buffet. “Buffet is een uitzonderlijk persoon” vertelde Palihapitiya.


Crypto’s en Iraanse overheid

Eerder deze week heeft de Iraanse generaal een oproep gedaan naar het gebruik van cryptocurrencies. Het doel? De opgelegde sancties vanuit de Verenigde Staten (VS) omzeilen. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel.

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?