warren-buffet
Bitcoin

Warren Buffet: “Ik zal nooit crypto’s bezitten”

In een interview die gisteren afgenomen is zei miljardair Warren Buffet dat “cryptocurrencies eigenlijk geen waarde hebben.”

De op 3 na rijkste persoon ter wereld zei dit tegen CNBC verslaggever Becky Quick. Ook Justin Sun, de CEO van Tron was aanwezig bij het gesprek.


Warren Buffet is niet overtuigd

Justin Sun won in juni 2019, tijdens een liefdadigheidsveiling op eBay, een lunch met Warren Buffett. Sun bood ongeveer $4,5 miljoen voor het diner wat het hoogste bod ooit is in de 20 jarige geschiedenis van het evenement. De jonge CEO van Tron vertelde dat hij tijdens de lunch meneer Buffet wou overtuigen om in cryptocurrency te investeren.

Op 23 januari 2020 vond de lunch plaats. Justin Sun had een aantal prominente crypto figuren meegenomen naar de lunch en hij vertelde dat hij dankbaar en vereerd was om Warren Buffet te ontmoeten.

Echter, nu blijkt dat Buffet niet overgehaald is door Justin Sun om crypto’s te kopen. Toen er werd aangedrongen op de vraag of Sun hem na het diner een Bitcoin had gegeven zei Buffet het volgende:

“Ik bezit geen cryptocurrency en ik zal nooit crypto bezitten. Je kunt er niets mee doen, behalve verkopen aan iemand anders. “

Hij merkte ook op dat de cryptocurrency is geassocieerd met witwassen en terrorisme: “Bitcoin is gebruikt om redelijk veel geld illegaal te verplaatsen.”

Buffett verdiende het grootste deel van zijn fortuin met hedgefondsen en verzekeringen. Hij heeft een geschatte netto waarde van $ 88,9 miljard.


De ‘Mega rijken’ en Bitcoins

Steeds meer miljonairs lijken te investeren in Bitcoins. Echter, zoals Warren Buffet heeft aangetoond, zijn sommige ‘mega rijke personen’ die hun fortuin hebben verdiend met traditionele middelen, terughoudend om cryptocurrencies te accepteren. Zo vertelde miljardair Mark Cuban dat hij liever “bananen heeft dan Bitcoin.”

Aan de andere kant zijn er ook succesverhalen. Zo hebben Tyler en Cameron Winklevoss een gecombineerd vermogen van meer dan 1,4 miljard dollar na de oprichting van hun eigen crypto exchange ‘Gemini’.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?