warren-buffet
Altcoin

Tron CEO Sun ontmoette eindelijk Warren Buffett

Oprichter en CEO van Tron, Justin Sun, heeft eindelijk zijn liefdadigheidslunch gehad met voorzitter van Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Dit nadat het vorig jaar het een aantal keren uitgesteld is geweest.


Een langverwachte lunch

Op 23 januari heeft Justin Sun eindelijk Warren Buffett ontmoet. De andere gasten waren de oprichter van de Litecoin Foundation, Charlie Lee, de CFO van Huobi, Chris Lee, het hoofd van de Binance Charity Foundation, Helen Hai, en de CEO van eToro, Yoni Assia. In een reactie op de langverwachte gebeurtenis zei Sun:

“Het was echt een eer en ik ben dankbaar voor het diner, de wijsheid en de visie van Mr. Buffett. Daarnaast zal ik altijd zijn vriendelijkheid, steun onthouden en het advies en de begeleiding van Mr. Buffett opvolgen om van Tron een beter ecosysteem te maken.”

De CEO van Tron won afgelopen juni tijdens een liefdadigheidsveiling op eBay een lunch met Warren Buffett. Sun bood ongeveer $4,5 miljoen voor het diner wat het hoogste bod ooit is in de 20 jarige geschiedenis van het evenement. De CEO van Tron moest de lunch echter om medische redenen uitstellen. Hij kondigde in juli aan dat zijn lunch voor het goede doel met Buffett “zeer binnenkort” zou plaatsvinden.

Sun had ook de Amerikaanse president Donald Trump een uitnodiging voor het evenement gestuurd, na de vernietigende opmerkingen van de president over crypto valuta’s op sociale media.

Alle opbrengsten van de veiling zijn overgedragen aan de GLIDE Foundation in San Francisco. GLIDE richt zich op het bestrijden van onrecht en ongelijkheid ten behoeve van economisch achtergestelde en onderdrukte gemeenschappen in nood. Hieronder vallen daklozen en etnische minderheden en LGBTQ oriëntatie (lesbisch, homo, bisexual, transgender en gender neutraal).


Crypto voor het goede doel

Afgelopen december beloofde Sun het publiek om $1 miljoen te doneren aan de jonge Zweedse activist Greta Thunberg voor zijn grote inspanningen om het wereldwijde bewustzijn van de klimaatcrisis te vergroten. Het was echter onduidelijk hoe crypto valuta’s zouden helpen de CO2 voetafdrukken te verminderen.

Op 4 februari kondigde Hyperchain de lancering aan van zijn blockchain gebaseerd platform om de corona-virus epidemie te bestrijden. Daarmee zal het gaan dienen als een portaal voor medische donaties ter ondersteuning van ziekenhuizen in centraal China.