BItcoin
Regulatie

Iraanse generaal roept op tot gebruik crypto om sancties van VS te vermijden

De Iraanse generaal heeft eerder deze week een unieke manier opgeroepen om de sancties van de Verenigde Staten (VS) te vermijden.


Vermijden sancties door crypto’s

Saeed Muhammad, zoals de generaal heet, heeft Iran opgeroepen om gebruik te maken van cryptocurrencies. Hierdoor kan het land economische sancties die de VS heeft opgelegd vermijden.

Volgens Muhammad is het land actief op zoek naar een geavanceerd mechanisme om sancties te omzeilen. Maar om deze sancties überhaupt te kunnen omzeilen, zal het land gebruik moeten maken van producten die voor nu een oplossing bieden. Cryptocurrencies bieden deze oplossing aan.


Sancties regering Trump

Door de sancties die de regering Trump aan Iran hebben opgelegd, hebben de Iraniërs een aanzienlijke daling in de waarde van hun valuta gezien.

In feite hebben de opgelegde sancties Iran geïsoleerd van buitenlandse handel en investeringen. Sindsdien is het gebruik van cryptocurrencies in opkomst als een manier om deze sancties te omzeilen. Bitcoin (BTC) wordt hier omschreven als één van de enige manieren om geld in en uit het land te krijgen.


1.000 Bitcoin miners in beslag genomen

Onlangs zijn circa 1.000 Bitcoin mining-machines door de Iraanse autoriteiten in beslag genomen. Deze circa 1.000 machines waren van 2 voormalige fabrieken in het land afkomstig, maar die nu niet meer actief waren. Hoe viel deze operatie op? Je leest dit en meer in dit artikel!


Bitcoin Iran

Dat de Bitcoin populair is geworden in Iran, blijkt ook uit de zoekresultaten van Google. Zo werd in januari 2020 bekend dat de zoekterm ‘Bitcoin Iran’ met bijna 4.500% is gestegen in slechts een week tijd. Wil jij hier meer over weten? Check dan dit artikel eventjes.