Binance U.S.
Exchange, Regulatie

Changpeng Zhao: Verzoek van SEC voor noodhulp is ongegrond

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (of CZ afgekort), heeft zijn opluchting uitgesproken over een toch wel langdurig geschil met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten (VS). Het voortdurende onderzoek van de SEC had een spannende en onzekere periode voor het bedrijf gecreëerd, waardoor de resolutie een welkome ontwikkeling was.

Meer duidelijkheid over regelgeving crypto’s

De diverse rechtszaken die de SEC heeft aangespannen hebben wellicht als enig voordeel dat er nu toch wat meer duidelijkheid komt over de regelgeving van cryptocurrencies. CZ kan zich hierdoor naar eigen zeggen meer ‘focussen op de toekomst van Binance’.

Toch zou de SEC naar verluidt een ongegrond verzoek hebben gedaan. Zo heeft CZ in een Tweet benadrukt dat het noodhulpverzoek van de SEC totaal niet nodig was. Tevens werd bevestigd dat de onderling overeengekomen resolutie Binance in staat zou stellen ongehinderd vooruitgang te boeken.

Fondsen Binance en Binance.US worden gerepatriëert

In een opmerkelijke gang van zaken gaf rechter Amy Berman Jackson van de U.S. District Court voor het District of Columbia haar goedkeuring aan de “Proposed Stipulation and Consent Order” die werd bereikt tussen Binance, Binance.US en de SEC op zaterdag 17 juni.

Binance wordt nu verplicht om alle fiat-valuta én crypto-activa die aan Binance.US gekoppeld zijn te repatriëren voor een afgesproken deadline. Hiernaast legt de overeenkomst beperkingen op aan de wereldwijde functionarissen van Binance, waardoor ze geen toegang hebben tot de privésleutels van alle crypto-wallets, inclusief hot & cold wallets.

Geconfronteerd met regelgevende instanties

Binance wordt de afgelopen tijd regelmatig geconfronteerd met regelgevende instanties. Toch benadrukte CZ dat de crypto-exchange Binance hard bezig is om overal aan de vereisten te voldoen. De exchange heeft dan ook al diverse licenties en vergunningen aangevraagd en soms ook al ontvangen. CZ benadrukte hierbij de toewijding van het bedrijf aan de hiervoor benodigde en al vaak lopende activiteiten.

Ondanks dat de exchange wellicht nog niet alle benodigde licenties en vergunningen heeft om overal ter wereld te mogen opereren, zijn de fondsen van de gebruikers nooit in gevaar geweest. CZ geeft hierbij aan dat dit ook in de toekomst nooit het geval zal zijn.

Alhoewel het niet zeker is wat de volgende stap van de exchange zal zijn is het in ieder geval zeker dat ze zullen proberen om meer licenties en vergunningen wereldwijd te verkrijgen om op deze manier legaal in de markt te opereren.

Regulatie nieuws

Ross Ulbricht een decennium achter de tralies
SBF wilde Trump miljoenen bieden om hem uit de presidentsrace te houden
Congreslid Warren Davidson Uit Bezorgdheid Over Acties van SEC-voorzitter Gary Gensler
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43