Ripple, xrp
Ripple

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen

Meer dan een jaar geleden beleefde ChatGPT een wereldwijde explosie in adoptie en gebruik. Deze kunstmatige intelligentie (AI) kan een breed scala aan vragen beantwoorden en lijkt diepgaande kennis te hebben over tal van onderwerpen.

Mede vanwege deze expertise wordt de chatbot steeds vaker ingezet om de koers van XRP te voorspellen. Opmerkelijk genoeg heeft de AI een zeer optimistische visie op XRP.

Een XRP koers van $3?

ChatGPT is zeer optimistisch over de toekomst van XRP en voorspelt dat de koers tegen het eind van 2024 de $3 kan bereiken. Dit zou betekenen dat de digitale munt in maximaal zeven maanden tijd met ongeveer 500% kan stijgen. De AI benadrukt echter dat verschillende factoren cruciaal zijn voor het realiseren van deze voorspelling.

Cruciale factoren

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt langzaam tot een einde te komen. Momenteel wordt er gediscussieerd over de hoogte van de boete die Ripple zou moeten betalen.

De partijen zijn het nog niet met elkaar eens: de SEC eist $2 miljard, terwijl Ripple een veel lager tegenbod van $10 miljoen heeft voorgesteld. Afhankelijk van de uitkomst van deze zaak kan dit een positieve of negatieve invloed hebben op de prijs van XRP.

De chatbot benadrukt dat de adoptie van XRP en de onderliggende technologieën een aanzienlijke impact kunnen hebben. Het is cruciaal dat Ripple samenwerkingen aangaat met financiële instellingen en het praktische gebruik van XRP uitbreidt, vooral voor grensoverschrijdende betalingen.

Integratie Metaco

Een positieve ontwikkeling is de integratie van het Zwitserse bedrijf Metaco in het Ripple-platform. De nieuwe diensten omvatten de tokenisatie van activa, uitgifte van stablecoins en staking, met een sterke focus op veiligheid, connectiviteit en flexibiliteit. Met deze nieuwe functionaliteiten evolueert Ripple van een betalingsprotocol naar een uitgebreider financieel technologisch platform.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
XRP koers dipt: nieuwe tegenslag of koopkans?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017