Newsbit

Hong Kong China

China keurt crypto-wetgeving goed in aanloop naar digitale Yuan

Hong Kong China

In China is er in het nationale Volkscongres een cryptocurrency-wetgeving doorgevoerd. Naar verluidt gaat deze wet in januari 2020 in.


Wachtwoord beheer in China

Het doel van de nieuwe wet is om de toepassing en beheer van wachtwoorden te standaardiseren. Dit zal naar verluidt helpen bij de bevordering van de ontwikkeling van de wachtwoordenbusiness. Hiernaast zal dit helpen bij de waarborging van netwerk- en informatiebeveiliging en bij het verbeteren van het wetenschappelijke en gelegaliseerde niveau van wachtwoordbeheer.

Alhoewel de definitieve versie van de wet nog moet worden ontwikkeld, is de conceptversie in grote lijnen afgerond.


Formulering beleid nationale cryptografie

Het centrale cryptografische bureau in China zal worden aangesteld als verantwoordelijke voor het formuleren van het beleid voor de nationale cryptografie.

Door de grootte en belangrijkheid van dit onderwerp zal de commissie de zaak nog een dag moeten behandelen. Hier zouden weer nieuwe onderwerpen uit kunnen komen.

Deze eerste goedgekeurde wet gaat specifiek over cryptografie, beheer van private & publieke sleutels en informatiebeveiliging. Of er nieuwe wetten zullen worden aangenomen door de tweede behandel dag is nog onbekend.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top