China
Regulatie

China verbiedt financiële instellingen crypto diensten te verlenen

China heeft financiële instellingen en betalingsbedrijven verboden diensten te verlenen met betrekking tot crypto transacties. Ook heeft het investeerders gewaarschuwd voor speculatieve cryptohandel, zo schrijft Reuters.


Weer onzekerheid vanuit China

Volgens drie branche organisaties mogen dergelijke instellingen, waaronder banken en online betalingskanalen, hun klanten geen diensten aanbieden waarbij cryptocurrency betrokken is. Denk bijvoorbeeld aan registratie, handel en transacties, zo zeiden drie brancheorganisaties in een gezamenlijke verklaring op dinsdag.

“Onlangs zijn de prijzen van cryptovaluta’s omhooggeschoten en weer gedaald. De volatiliteit is enorm, waardoor de veiligheid van de eigendommen van mensen ernstig wordt geschonden en de normale economische en financiële orde wordt verstoord”, zeiden ze in de verklaring.

China heeft eerder al het uitwisselen van cryptovaluta en het aanbieden van ICO’s verboden. Het land heeft individuen echter niet belet om cryptocurrencies vast te houden.

Vanaf nu mogen mogen de instellingen geen diensten aanbieden voor het opslaan of verkopen van cryptocurrency. Ook mogen ze geen financiële producten uitgeven die verband houden met cryptocurrency, aldus de verklaring.

In de verklaring werden de risico’s van cryptocurrency-handel benadrukt, door te zeggen dat de valuta’s niet worden ondersteund door echte waarde. Volgens China zijn de prijzen gemakkelijk makkelijk te manipuleren en handelscontracten worden niet beschermd door de Chinese wet.

De drie brancheorganisaties zijn: de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China. Veel mensen op twitter noemen de aankondiging niet zo bijzonder en doen het af als ‘China Fud’. Iets wat we in elke bull run meemaken.