Regulatie Nieuws

China voegt Crypto Mining toe aan zwarte lijst

China blijft proberen het minen van crypto valuta te beëindigen door de gehele industrie op de zwarte lijst te zetten van buitenlandse investeringen.


Nieuwe regels tegen crypto mining

Ondanks de voortdurende inspanningen van China om de mining van crypto in het land te beëindigen, hebben sommigen ervoor gekozen om illegaal te opereren. Om dit tegen te gaan heeft China crypto mining toegevoegd aan de ‘negatieve lijst’ van industrieën waarin beleggen verboden is. De lijst schetst welke industrieën ‘verboden’ zijn voor investeerders. Dit geldt voor zowel buitenlandse als binnenlandse. investeerders

Crypto mining is een van de 117 industrieën op de negatieve lijst staat. Het totaal is hiermee dit jaar lager dan de 123 sectoren die in 2020 nog op de lijst stonden. Elke sector die niet op de lijst staat, staat open voor investeringen zonder voorafgaande goedkeuring.

In het document staat dat China van mening is dat investeringen in deze sectoren op de zwarte lijst een negatief effect kunnen hebben op de nationale veiligheid, het algemeen belang en het milieu.


Verbieden van aanbieden diensten lokale investeerders

De aankondiging van de zwarte lijst van crypto mining komt nadat de People’s Bank of China buitenlandse crypto platforms verbiedt diensten aan te bieden aan lokale investeerders. Bovendien is de monitoring van crypto gerelateerde operaties verhoogd. Dit heeft geleid tot de sluiting van verschillende in China gevestigde crypto bedrijven, waaronder BitZ. De populaire exchange, die sinds 2017 actief was, kondigde aan dat ze hun activiteiten zouden moeten staken vanwege recente wijzigingen in beleids- en regelgevende vereisten. China heeft ook verschillende grote websites geblokkeerd, waaronder CoinGecko, CoinMarketCap en TradingView.

Dit zijn de laatste stappen die China heeft genomen. Het land probeert daarmee de milieuproblemen, veroorzaakt door crypto mining, uit te roeien. Hoewel China’s redenen om dit te doen niet 100% duidelijk zijn, zeggen ze dat het verbod op mininig voornamelijk te wijten is aan milieukwesties. Het land heeft toegezegd tegen 2060 CO2-neutraal te worden en de enorme crypto mining industrie in het land zou hebben voorkomen dat dat doel werd bereikt. Ondertussen heeft president Joe Biden de Amerikaanse deadline bepaald om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten