Bitcoin

China weigert Cash om Coronavirus tegen te gaan – Bitcoin is oplossing

Er is gemeld dat China het gebruik van bankbiljetten aan banden heeft gelegd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De cryptocommunity was er snel bij om de wereld erop te wijzen dat het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel het probleem zal oplossen.


Steeds meer corona patienten

Een paar dagen geleden registreerde de provincie Hubei, waar de stad Wuhan is gevestigd, een enorm aantal van bijna 15.000 nieuwe corona gevallen. Daarbij werden 242 nieuwe sterfgevallen gemeld in slechts 24 uur nadat de autoriteiten hun methode voor het diagnosticeren van de gevallen hadden gewijzigd. Uit het recente rapport van de BBC blijkt dat er in totaal meer dan 68.000 geïnfecteerde personen en er 1.665 doden zijn.


Het effect op de cryptomarkt

De corona uitbraak heeft wel degelijk invloed op de cryptomarkt. Newsbit schreef vorige week al een bericht waaruit blijkt dat verschillende crypto mining farms gesloten zijn. Daardoor zijn er minder computers actief die Bitcoin transacties valideren.

Wat precies de impact is op de Bitcoin prijs is op dit moment lastig in te schatten, zo vertelt Mati Greenspan. “Hoe het de prijs van Bitcoin zal beïnvloeden, kan ik je echt niet vertellen. Op dit moment heb ik niet het gevoel dat de prijs er door wordt beïnvloed.”


Altcoins hebben het zwaar

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $9.805 dollar. Dat is ongeveer 2 procent lager dan een dag geleden. Het is een forse daling, maar niet schokkend te noemen. Echter, als we kijken naar de altcoin koersen dan ziet het er bloederig uit. Zo verliest Ethereum meer dan 10 procent van haar waarde en Ripple verliest zelfs 13%. Dit slachtveld onder de altcoins betekent dat de BTC dominantie weer stijgt. De dominantie ligt rond de 63,7%.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?