NFT Nieuws

NFT Nieuws

Chinese app WeChat schorst accounts die gekoppeld zijn aan NFT’s

De Chinese berichten-app WeChat heeft onlangs erkend dat het een aantal accounts heeft opgeschort.


Harde optreden tegen digitale assets

Van deze accounts wordt gezegd dat ze zijn gekoppeld aan non-fungible tokens (NFT’s). Het doel van de opschorting is volgens een BBC-rapport om te voorkomen dat accounts die op de zwarte lijst staan deelnemen aan promotionele activiteiten op de NFT-markt. Deze promoties drijven de prijzen op.

Deze schorsingen wijzen op het feit dat China zijn harde optreden tegen digitale assets vergroot. Dit harde verzet van China is in 2021 begonnen. Het land heeft momenteel nog geen specifieke regelgeving tegen NFT’s.

Sinds medio 2021 zijn de Chinese autoriteiten de strijd aangegaan met Bitcoin miners en crypto exchanges. Het harde optreden van China tegen sommige crypto miners en -platforms heeft er toe geleid dat er veel van hen zijn vertrokken uit China.


‘Gerectificeerde’ openbare accounts

Het is niet duidelijk of het harde optreden ervoor heeft gezorgd dat Chinese burgers volledig zijn gestopt met het verhandelen of minen van crypto. Toch suggereert een BBC-rapport dat de Chinese autoriteiten nu graag NFT’s willen toevoegen aan de lijst van verboden activiteiten. Hetzelfde rapport ging dieper in op de reden en citeerde een update van het WeChat-team waarin stond:

“WeChat heeft onlangs openbare accounts en kleine programma’s voor speculatie en secundaire verkoop van digitale collecties gestandaardiseerd en gerectificeerd.”

WeChat heeft ook verduidelijkt dat de actie die is ondernomen tegen de nu “gerectificeerde” accounts is gedaan in overeenstemming met de relevante nationale regelgeving.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten