Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Chinese leger denkt na over Blockchain beloningen

Het Chinese leger denkt er over na om een blockchain beloningssysteem te gebruiken om personeelsgegevens te beheren en het personeel te stimuleren, meldt de Global Times.

Volgens de Global Times zal het waarschijnlijk niet om financiële beloningen gaan, maar zou het gebruikt worden als een innovatie strategie voor het management.


Waar gaat het voor gebruikt worden?

Naar verluidt is het volksleger van China geïnteresseerd om de blockchain technologie te gebruiken om veilig personeelsgegevens te beheren. Denk bijvoorbeeld aan militaire trainingen, ondernomen missies en prestatie rapporten.

Het systeem kan dan worden getokenizeerd om soldaten beloningen te geven. Deze tokens zouden als ‘objectieve evaluaties’ dienen, zo heeft de PLA Daily naar verluidt opgemerkt.

Een anonieme bron in het leger vertelt dat het blockchain systeem niet alleen ingezet gaat worden vanwege de veiligheid. Hij vertelt dat de technologie er voor zorgt dat er veel rechtstreekser teruggekoppeld kan worden:

“Het klinkt vergelijkbaar met een Key Performance Indicator (KPI) -systeem die de troepen zeer vaak terugkoppeling en feedback zal geven,” merkt hij op. Ook vertelt hij dat het nog te bezien is voor welke soorten beloningen de tokens inwisselbaar zouden zijn.


China’s blockchain implementatie

De afgelopen weken komt er veel positief nieuws naar buiten in China wat betreft de implementatie van de blockchain technologie. Zo schreef het Chinese nieuwsmedium ‘Xinhua’ afgelopen week een rapport waarin BTC wordt erkend als de eerste succesvolle toepassing van de blockchain technologie.

Ook kondigde Jack Lee vorige week aan dat de eigen digitale valuta van China klaar is voor gebruik. Hij zegt dat het een kwestie van tijd is voordat de overheid het product beschikbaar maakt.

De positiviteit uit China begon allemaal door een uitspraak van de president Xi Jingping. In de toespraak heeft hij het land opgeroepen om de acceptatie van de blockchain technologie te stimuleren.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de over eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange (klik op de onderstaande knop).

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten