Bitcoin

Media China: Bitcoin is eerste succes van blockchain-technologie

Het officiële Chinese nieuws agentschap, ‘Xinhua News Agency’, heeft een rapport gepubliceerd waarin de Bitcoin wordt erkend als de eerste succesvolle toepassing van de blockchain technologie.


Eerste positieve Bitcoin rapport

Het Xinhua artikel is over het algemeen positief gestemd over de Bitcoin. Daarnaast is het ook positief over het verleden, de ontwikkelingen en de evolutie van de munt.

Het artikel start met de vraag of de munt een “onvermijdelijke trend van toekomstige valuta ontwikkeling is, of juist gewoon één of andere hype is?” Deze uitspraak is natuurlijk vrij clichématig aangezien de wereld zich dit al sinds jaar en dag afvraagt. Toch is het interessant dat juist de Chinese staatsmedia deze vraag nu opwerpt.

Naast deze vraag gaat het artikel in op de kernprincipes van de blockchain. Deze worden beschreven als een betrouwbaar en gedecentraliseerd systeem voor de peer-to-peer waardeoverdracht.

Echter, het artikel benoemt ook de nadelen van cryptocurrencies. Zo worden de potentiële risico’s van de Bitcoin benoemt. Er wordt geschreven dat de munt veel gebruik wordt op de zwarte markt en het darknet.

Xinhua benadrukt ook de volatiliteit van Bitcoin. Bitcoin wordt gezien als een valuta die niet wordt ondersteund door een gecentraliseerde soevereine macht. In tegenstelling tot de nationale fiat valuta’s.

Het artikel is echter vrij van demonisering. Dit komt volgens velen voor het eerst voor. Hierdoor wordt het artikel gezien als eerste positieve artikel over de Bitcoin en cryptocurrency in zijn algemeen.


Rapport volgt positieve nieuws China op

Dit rapport volgt het positieve eerdere nieuws vanuit China op. Zo bracht de Chinese president Xi onlangs naar buiten dat de blockchain-technologie de toekomst is. Ook is er een nieuwe wetgeving goedgekeurd ten aanzien van de digitale Yuan. Ook worden er diverse andere blockchain-gerelateerde zaken geregeld in deze wet. Naar alle verwachting gaat deze wetgeving in januari 2020 van kracht, tenzij er voor die tijd nog vertragingen worden opgelopen.

Alhoewel de staatsmedia nog een voorzichtige houding hebben tegenover de handel in cryptocurrency, lijkt het land zijn voormalige strenge oppositie tegen cryptocurrency gerelateerde activiteiten zoals het minen van Bitcoins steeds verder af te zwakken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen