Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Media China: Bitcoin is eerste succes van blockchain-technologie

Het officiële Chinese nieuws agentschap, ‘Xinhua News Agency’, heeft een rapport gepubliceerd waarin de Bitcoin wordt erkend als de eerste succesvolle toepassing van de blockchain technologie.


Eerste positieve Bitcoin rapport

Het Xinhua artikel is over het algemeen positief gestemd over de Bitcoin. Daarnaast is het ook positief over het verleden, de ontwikkelingen en de evolutie van de munt.

Het artikel start met de vraag of de munt een “onvermijdelijke trend van toekomstige valuta ontwikkeling is, of juist gewoon één of andere hype is?” Deze uitspraak is natuurlijk vrij clichématig aangezien de wereld zich dit al sinds jaar en dag afvraagt. Toch is het interessant dat juist de Chinese staatsmedia deze vraag nu opwerpt.

Naast deze vraag gaat het artikel in op de kernprincipes van de blockchain. Deze worden beschreven als een betrouwbaar en gedecentraliseerd systeem voor de peer-to-peer waardeoverdracht.

Echter, het artikel benoemt ook de nadelen van cryptocurrencies. Zo worden de potentiële risico’s van de Bitcoin benoemt. Er wordt geschreven dat de munt veel gebruik wordt op de zwarte markt en het darknet.

Xinhua benadrukt ook de volatiliteit van Bitcoin. Bitcoin wordt gezien als een valuta die niet wordt ondersteund door een gecentraliseerde soevereine macht. In tegenstelling tot de nationale fiat valuta’s.

Het artikel is echter vrij van demonisering. Dit komt volgens velen voor het eerst voor. Hierdoor wordt het artikel gezien als eerste positieve artikel over de Bitcoin en cryptocurrency in zijn algemeen.


Rapport volgt positieve nieuws China op

Dit rapport volgt het positieve eerdere nieuws vanuit China op. Zo bracht de Chinese president Xi onlangs naar buiten dat de blockchain-technologie de toekomst is. Ook is er een nieuwe wetgeving goedgekeurd ten aanzien van de digitale Yuan. Ook worden er diverse andere blockchain-gerelateerde zaken geregeld in deze wet. Naar alle verwachting gaat deze wetgeving in januari 2020 van kracht, tenzij er voor die tijd nog vertragingen worden opgelopen.

Alhoewel de staatsmedia nog een voorzichtige houding hebben tegenover de handel in cryptocurrency, lijkt het land zijn voormalige strenge oppositie tegen cryptocurrency gerelateerde activiteiten zoals het minen van Bitcoins steeds verder af te zwakken.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten