Blockchain

Chinese overheid zet commissie op voor blockchain

De Chinese overheid raakt steeds meer betrokken in de blockchain-wereld. Nu gaat de Chinese regering een stap verder met de oprichting van een commissie van 15 organisaties. Gezamenlijk gaan zij zich bezighouden met de blockchain en de gedistribueerde grootboektechnologie.


De nieuwe commissie

Uiteraard moet de commissie zich aan de al bestaande nationale normen en wetten houden. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft de Chinese regering personen van 15 organisaties opgenomen in de commissie. Deze organisaties houden zich ieder bezig met academische, politieke, financiële, industriële en/of onderzoeks-activiteiten. Dit omvat onder andere de People’s Bank of China (PBoC), Baidu, Digital Currency Research Institue, MIIT, Tencent en Zhejiang University.

Momenteel zitten er 71 personen in de commissie, die zullen worden voorgezeten door de vice-minister van MIIT, Chen Zhaoxiong.
Di Gang van het PBOC Digital Currency Research Institute, zal als een van de vijf vice-voorzitters van de commissie optreden.


China leidt innovatie

China heeft de blockchain-technologie in de afgelopen tijd omarmt. Het land loopt hierdoor momenteel voorop op het gebied van innovatie in de blockchain-technologie en in cryptocurrency. Zo loopt het land voor in geboekte vooruitgang op het gebied van technische implementatie en regelgevingen. Andere landen, zoals de Verenigde Staten (VS) investeert op het moment echter wel een groter geldbedrag in de onderzoek naar dit gebied. Het is nog onbekend of, en zo ja, wanneer zij China zullen bijhouden of zelfs inhalen op het gebied van innovatie naar de nieuwe, gedecentraliseerde technologieën.