Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Chinese sociale mediagigant Weibo verbiedt crypto gerelateerde accounts

Het harde optreden van China tegen crypto valuta’s heeft zich verspreid naar sociale media. Weibo, de Chinese variant van Twitter, met meer dan 530 miljoen actieve gebruikers, heeft namelijk verschillende populaire Bitcoin en crypto gerelateerde accounts van het platform verwijderd.


Weibo schort crypto accounts op

Volgens lokale nieuwswebsites hebben minstens 12 crypto influencers op Weibo hun accounts vanaf zaterdagavond niet meer kunnen gebruiken. Weibo liet gebruikers die de accounts bezochten met een bericht weten dat de accounts verbannen zijn omdat ze de ‘relevante wet- en regelgeving’ hebben geschonden.

NYU Law School professor en voormalig directeur van China Investment Corporation Winston Ma zei:

“De Chinese regering maakt duidelijk dat er geen Chinese versie van Elon Musk kan bestaan op de Chinese cryptomarkt.”

De academicus doelde hiermee op de controversiële invloed van Elon Musk op crypto markten via sociale media.


China zal spoedig crypto koppelen aan Chinese strafrecht

Ma verwacht ook dat het Hooggerechtshof van China binnenkort een gerechtelijke uitleg zal publiceren die volgens rapporten cryptomining- en handelsactiviteiten kan koppelen aan het Chinese strafrecht.

De negatieve houding van de overheid ten aanzien van crypto wordt gehoord in alle delen van de industrie in China. Nadat de autoriteiten van Beijing in april waren begonnen met het onderzoeken van het energieverbruik van datacentra voor cryptomining, werd Bitcoin-mining een riskante operatie in het land. Grote miners hebben sindsdien aangekondigd dat ze hun activiteiten in het land zullen beëindigen.

Vorige week waarschuwden financiële toezichthouders in de Chinese provincie Hainan burgers voor illegale fondsenwervingscampagnes. Deze fondsen gebruiken de digitale valuta of blockchain als promotiemateriaal. Waarbij ze verklaarden dat illegale uitgifte van tokens en financieringsactiviteiten verboden zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten