kamala harris
Ripple

Chris Larsen doneert $10 miljoen in XRP aan campagne van Kamala Harris

Chris Larsen, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, heeft $10 miljoen gedoneerd aan een politieke actiegroep (PAC) ter ondersteuning van Kamala Harris, de Democratische vicepresident en presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2024.

Op 21 oktober bevestigde Larsen in een post op X dat hij $10 miljoen in XRP heeft bijgedragen aan Future Forward USA, een super PAC die Harris steunt. Deze donatie volgt op een eerdere bijdrage van $1 miljoen in augustus, waarmee Larsen een van de eerste grote cryptodonaties deed ter ondersteuning van haar kandidatuur.

Volgens Open Secrets heeft Future Forward meer dan $200 miljoen opgehaald om Harris te steunen tegen de Republikeinse kandidaat Donald Trump.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse reageerde op Larsen’s donatie en verklaarde dat Ripple zowel met Democraten als Republikeinen zal blijven samenwerken om pro-crypto beleid in het Congres te ondersteunen. Toch kwam er op X veel kritiek op Larsen’s steun aan Harris, waarbij digitale valuta’s steeds meer als een partijdige kwestie worden gezien.

XRP-investeerders in verwarring over Larsen’s donatie aan Harris-campagne

Veel XRP-investeerders begrijpen de donatie van Chris Larsen aan de campagne van Kamala Harris niet, vooral omdat Ripple al geruime tijd wordt tegengewerkt door de Securities and Exchange Commission (SEC) onder leiding van Gary Gensler. De SEC voert al een langdurige rechtszaak tegen Ripple, wat voor veel onzekerheid heeft gezorgd binnen de XRP-gemeenschap.

Veel fans van XRP hopen juist dat Donald Trump president wordt, omdat ze verwachten dat er met hem een meer pro-crypto beleid gevoerd zal worden bij de SEC, mogelijk met het ontslag van Gensler en een koerswijziging die gunstiger zou kunnen zijn voor de cryptomarkt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk