Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Circle breidt uit naar Azië door investering in stablecoin Japanse Yen

Circle, de uitgever van de stablecoin USD Coin, ofwel USDC, heeft bekend gemaakt dat het wil gaan uitbreiden naar de Aziatische cryptomarkten.


Kansen op Aziatische markt

Circle heeft naar verluidt gekozen voor Singapore voor hun regionale hoofdkantoor. Hiernaast is het crypto-bedrijf ook bezig om een investeringstak met de naam ‘Circle Venture’ op te richten. Volgens de CEO van Circle, Jeremy Allaire, zal de allereerste investering van de nieuwe venture-tak gericht zijn op een stablecoin van de Japanse Yen.

Volgens het stablecoin-bedrijf zijn er dan ook substantiële kansen op de opkomende Aziatische markten. De CEO van het bedrijf voegde hier nog aan toe dat de inflatieomgeving en de zoektocht naar rendement zouden leiden tot de overgang van markten naar stablecoins. In een commentaar op ‘Circle Yield’, het nieuwste rentedragende aanbod van het bedrijf, gaf hij het volgende aan:

“Alhoewel veel mensen zich willen concentreren op het afdekken van mensen door rechtstreeks Bitcoin aan te schaffen, denken we voor beheerders van kapitaal binnen bedrijven en bedrijfspenningmeesters, enzovoort, dat een toewijzing aan stablecoin-opbrengst echt heel, heel aantrekkelijk zal zijn.”


Steun voor recent voorstel administratie Joe Biden

Tevens wil het bedrijf nu personeel aannemen om hun kantoor in Singapore te vullen. Hiermee wil het bedrijf onder andere USDC één van de eerste wereldwijde stablecoins met een licentie in Singapore maken. Het bedrijf werkt ook samen met de Monetaire Autoriteit van Singapore met als doel om de invoering van USDC voor de grote bedrijven van het land hulp te bieden.

In de crypto-industrie was Allaire een van de eerste leidinggevenden die zijn vocale steun uitsprak over een recent voorstel van Joe Biden’s administratie. Zij stelde voor om uitgevers van stablecoins te reguleren als traditionele banken. Hierover zei Allaire het volgende: “Wij zijn het een beetje eens met dat uitgangspunt voor iets dat mogelijk ten grondslag ligt aan een heel breed aantal betalingen en marktactiviteiten.” Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten