Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Circle steunt voorstel om stablecoin-uitgevers als banken te reguleren

De uitgever van de USD Coin (USDC), Circle, heeft een voorstel gesteund voor een nieuwe regelgeving, waardoor stablecoin-uitgevers onder dezelfde regelgeving werken als banken moeten werken.


Groei van sector

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, benadrukte in een commentaar dat het doel van het voorstel is om uitgevers van dollar-stablecoins in het financiële systeem van de Verenigde Staten (VS) te reguleren als banken op federaal niveau door de Federal Reserve. Dit zou op zijn beurt namelijk voor een aanzienlijke vooruitgang kunnen zorgen in termen van groei van de sector.

Volgens Allaire zou deze regulatie tevens zorgen voor een opwaardering van de huidige op geldtransmissie gerichte regelgeving, naar een ‘veel fundamentelere infrastructuur die de kern vormt van hoe de toekomst van het bankwezen en de kapitaalmarkten eruit zou kunnen zien’. Allaire voegde hier het volgende aan toe:

“Er is een echte erkenning dat als deze stablecoins voor betalingen groeien, ze relatief snel op internetschaal kunnen groeien. Wanneer de stablecoin-markt uitgroeit tot honderden miljarden in omloop en biljoenen aan transacties, worden de risico’s voor de financiële markten en de financiële stabiliteit veel groter. Hier moet rekening mee gehouden worden.”


Overheden wereldwijd zijn bezig met stablecoins

De administratie van de Amerikaanse president Joe Biden heeft eerder al bekend gemaakt dat het duidelijkheid wil bieden voor de crypto-sector. Het is hierom bezig om een “handboek voor speciale doeleinden” te creëren voor uitgevers van stablecoins. Hierdoor worden ze in de praktijk in dezelfde categorie geplaatst als banken en vallen deze uitgevers hierdoor ook onder dezelfde regulatie als banken.

Volgens Allaire moeten de details van een bankcharter voor een cryptobedrijf in de loop van de tijd worden uitgewerkt met diverse instanties die toezicht houden op banken. Hij is hierdoor zeker geen tegenstander van meer regulatie in de crypto/stablecoin-sector.

Stablecoins zijn steeds vaker het gespreksonderwerp geworden bij regelgevers, wereldwijd. Overheden zijn overal onderzoek aan het doen naar de eventuele risico’s van stablecoins voor gebruikers, markten of het huidige financiële systeem. Het is hierdoor nog op veel plekken niet bekend of stablecoins een plek krijgen naast de traditionele fiat-valuta’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten