Stablecoin
Avalanche, Blockchain

Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche

Circle, de uitgever van Stablecoins als de USDC, heeft onlangs de lancering van Euro Coin (EUROC) op het Avalanche-netwerk aangekondigd. Deze stap is gericht op het bieden van snellere en efficiëntere betalings- en financiële diensten aan zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Lancering EUROC onderdeel van multi-chain strategie

Het Circle-team heeft aangekondigd dat de lancering van EUROC op het Avalanche-netwerk een belangrijk onderdeel is van hun multi-chain strategie. Volgens het team zal deze stap de liquiditeit vergroten en gebruikers in staat stellen om transacties in euro’s uit te voeren, naast de al ondersteunde USD Coin (USDC).

Vorig jaar introduceerde de uitgever van stablecoin EUROC als een gereguleerde stablecoin, volledig gedekt door euroreserves. Dit betekent dat er voor elk EUROC-token een equivalente euro wordt bewaard bij financiële instellingen die gereguleerd zijn in de Verenigde Staten.

Joao Reginatto, vice-president van product bij Circle, benadrukte dat de lancering van EUROC een bredere toegang tot de euro mogelijk maakt voor iedereen. Reginatto legde het volgende uit:

Toen we vorig jaar voor het eerst Euro Coin op Ethereum introduceerden, wilden we dat iedereen met een internetverbinding toegang zou hebben tot de euro over grenzen en tijdzones heen.

Meer kosteneffectieve ervaring aangeboden

Volgens Reginatto biedt het brengen van het token naar Avalanche ontwikkelaars en gebruikers een “meer kosteneffectieve” ervaring bij hun financiële transacties. Het bestuur van Circle is van mening dat dit nieuwe mogelijkheden voor betalingen en overmakingen zal creëren.

John Nahas, de vice-president van bedrijfsontwikkeling bij Ava Labs, verwacht dat Euro Coin een “geweldige feedback en gebruik” zal ontvangen op het Avalanche-blockchain. Hij benadrukt dat gedecentraliseerde financiering (DeFi) zich uitbreidt naar een meer multi-valuta en grensoverschrijdende omgeving, en dat de toevoeging van EUROC de acceptatie naar een “veel groter deel van de wereld” zal versnellen.

Daarnaast heeft Circle onlangs een protocol geïntroduceerd waarmee cross-chain transfers van USDC tussen Ethereum en Avalanche mogelijk zijn. Op 26 april lanceerde het team het protocol waarmee munten worden verbrand op de verzendende keten en nieuwe munten worden gecreëerd op de ontvangende keten. Dit is als slot een aanzienlijk verschil ten opzichte van traditionele bruggen, waarbij tokens eenvoudigweg aan hun contract worden vergrendeld.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?