CME Group verwacht grote vraag in Azië naar nieuwe Bitcoin opties

De Chicago Mercantile Exchange Group verwacht in Azië een enorme vraag naar hun aanstaande Bitcoin options.


Miners kunnen hun kosten dekken

Tim McCourt, hoofd van de aandelenindex en alternatieve beleggingsproducten, sprak met de South China Morning Post. Hij vertelde dat het nieuwe crypto product naar verwachting even populair gaat zijn als de bestaande Bitcoin futures.

Volgens het rapport is maar liefst de helft van huidige Bitcoin futures van CME van Aziatische en Europese handelaren. McCourt vertelde dat de nieuwe BTC Options investeerders in staat stelt beter de prijsrisico’s te beheersen:

“Terwijl futures een één-op-één blootstelling geven, geeft een optie verschillende strike price opties. Waarbij de beweging van de onderliggende Bitcoin zich direct vertaalt naar een specifieke dollarwaarde per contract. Bitcoin options zorgen er bovendien voor dat de investeerder veel preciezer zijn in- en uitstapmomenten kan bepalen”

In tegenstelling tot futures, staan option contracten handelaren toe om een right to buy option of een sell option te kopen tegen een bepaalde ‘strike price’. Deze bepalen ze op of voor de vervaldatum van het contract.

McCourt merkte op dat options de Bitcoin miners waarschijnlijk in staat stelt de kosten van hun producten nauwkeuriger af te dekken.


CME’s ontwikkelende Bitcoin derivatenmarkt

CME Group kondigde haar Bitcoin option plan aan in september en onthulde de intentie om het product in het eerste kwartaal van 2020 te lanceren. Dit is in afwachting van een herziening van de regelgeving.

Tot op heden werden 7000 CME Bitcoin futures contracten dagelijks verhandeld, dat is gelijk aan ongeveer 35.000 BTC. Op 13 mei werd een record verhandeld op de beurs, namelijk 33.677 contracten op die dag. Dat staat gelijk aan 168.000 BTC.

Dit najaar hebben analisten aandachtig gekeken naar wat velen zien als de trage start van de nieuw gelanceerde Bitcoin futures contracten van Bakkt op 22 september. Dat is de eerste in hun soort die ze fysiek gaan verrekenen in Bitcoin.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken