Shiba inu, Dogecoin
Dogecoin, Floki

CNBC: ‘Shiba Inu haalt binnen één jaar Dogecoin in’

Als je het aan CNBC vraagt is het een kwestie van tijd voordat Shiba Inu het voor elkaar krijgt om Dogecoin in te halen. In het artikel schrijft CNBC dat beide munten de markt voor memecoins de afgelopen jaren domineerden. Andere memecoins als FLOKI halen het nog niet bij het kapitaal dat Shiba Inu en Dogecoin wisten te verzamelen.

Dogecoin aan de leiding

Op het moment van schrijven staat Dogecoin nog behoorlijk ver voor op Shiba Inu. Qua market cap staat het namelijk zo’n 6 miljard dollar voor op de grote concurrent. Volgens CNBC kan die voorsprong echter snel wegsmelten, omdat Shiba Inu bepaalde voordelen heeft ten opzichte van Dogecoin.

“De toepassingen zijn zonder twijfel de meest significante factor voor het potentieel van een project”, zo luidt de analyse van CNBC. Wat Dogecoin betreft ziet CNBC de munt vooral als een betaalmiddel bij partijen als Twitch, AirBaltic, AMC, Tesla en GameStop.

Shiba Inu daarentegen heeft veel meer toepassingen. Wat bijvoorbeeld te denken van de toepassingen van de munt in de DeFi-sector? Het heeft met ShibaSwap bijvoorbeeld een decentraal beursplatform, waarop het ook mogelijk is om NFTs te ontwikkelen en het werkt aan Shibarium, een tweede laag op Shiba Inu.

De Metaverse

De grootste toepassing gaat volgens CNBC echter de Metaverse worden. Die zou voor Shiba Inu tegen het einde van 2023 op de markt moeten komen. Daar zitten dan meteen een aantal games als Shiba Eternity, Shiba Run en Shiba March bij.

Dogecoin kent al die extra’s niet, waardoor het volgens CNBC een kwestie van tijd is voordat het achterloopt op Shiba Inu.

Het enige wat Dogecoin echt voor heeft op Shiba Inu is dat het de eerste was. Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op de strijd tussen Bitcoin en Ethereum. Waarbij mensen ook roepen dat er op Ethereum veel meer te doen is dan op Bitcoin.

Aan de andere kant heb je met Bitcoin natuurlijk het Lightning Network, waar ze bij Ethereum weer niet echt mee kunnen concurreren. Bitcoin legt echt de focus op geld, terwijl bij Ethereum de focus meer op randzaken als DeFi ligt.

Dogecoin nieuws

Wat is er aan de hand? Whales halen miljoenen aan SHIB en DOGE van exchange
Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen