Hut8 Corp
Bitcoin

Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp

De technologiegerichte beleggingsbeheerder Coatue Management zal een investering van $150 miljoen doen in de Bitcoin-miner Hut 8 Corp., aangezien investeerders blijven profiteren van de bloei van kunstmatige intelligentie (AI).

Miljoeneninvestering via Converteerbare Obligatie

Op 24 juni onthulde Hut 8 Corp. de miljoeneninvestering van Coatue Management, eigendom van miljardair Philippe Laffont, die zal plaatsvinden via een converteerbare obligatie. Volgens de Bitcoin-miner zal de obligatie elk jaar 8% uitkeren met een begintermijn van vijf jaar. Hut 8 heeft de optie om de obligatie te verlengen met maximaal drie verlengingsperiodes van één jaar. De investering zal een senior unsecured obligation van Coatue Management zijn.

Goed gepositioneerd voor toekomstige groei

Laffont verklaarde dat ze de Bitcoin-miner zien als “goed gepositioneerd” om nieuwe rekencapaciteit te versnellen en “te profiteren” van alle kansen die daaruit voortvloeien. “We zijn toegewijd aan het ondersteunen van innovatoren die AI bevorderen en geloven dat rekencapaciteit cruciaal is om aanzienlijke groei in het ecosysteem te ontsluiten.”

Voltooiing van de transactie verwacht in Juli

De voltooide transactie wordt verwacht op of voor 11 juli van dit jaar. Op 21 juni diende Hut 8 de investeringsovereenkomst met Coatue in bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Hut 8 is een van de grootste openbare miners op basis van beschikbare rekenkracht en heeft een huidige marktkapitalisatiewaarde van $1,1 miljard.

Pioniers in ‘High-Performance Computing’

In de crypto-industrie was Hut 8 een van de eersten die betrokken raakte bij de high-performance computing-business, die nu wordt gezocht om generatieve AI-modellen en -toepassingen aan te drijven.

Andere cryptocurrency-miners, waaronder Core Scientific en Terawolf, zijn ook betrokken geraakt bij het hosten van datacenters of het sluiten van deals met AI-bedrijven. Beide bovengenoemde bedrijven zagen hun aandelenkoersen stijgen na het sluiten van op AI gerichte deals.

Waardering van hoogwaardige energieactiva

Robert Yin, partner bij Coatue, zei dat de bredere markt de “schaarste aan hoogwaardige energieactiva” begint te waarderen, waarbij Hut 8 een “diepe pijplijn” van activa heeft opgebouwd die zowel zeer aantrekkelijk als uitbreidbaar zijn.

Uitbreiding van Self-Mining en gediversifieerde inkomsten

Na de Bitcoin-halving in april zochten veel miningbedrijven naar manieren om zichzelf concurrerender te maken te midden van winstgevendheidsproblemen. Rond deze tijd zei Hut 8 dat het zijn self-mining-activiteiten en de reikwijdte van gediversifieerde inkomstenstromen wilde uitbreiden.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten