Sam Bankman Fried (SBF)
Hack

Coffeezilla bekritiseert boek over Sam Bankman-Fried

Coffeezilla, een bekende Youtuber die crypto fraudes onderzoekt, heeft kritiek geuit op het nieuwe boek van Michael Lewis over Sam Bankman-Fried (SBF). Hij beweert dat het boek een te rooskleurig beeld geeft van SBF. Dit terwijl SBF momenteel voor de rechter staat in verband met fraudezaken die betrekking hebben op miljarden dollars. Miljarden dollars die de spaartegoeden van miljoenen mensen vertegenwoordigen.

Coffeezilla’s kritiek

Coffeezilla waarschuwt zijn volgers voor mogelijke misleiding na het recente interview van Michael Lewis op 60 Minutes. Tijdens dit interview vertelde Lewis over zijn ervaringen met de jonge miljardair Sam Bankman-Fried, belichtte hij diens prominente vriendschappen en opperde dat het beursplatform FTX mogelijk winstgevend had kunnen blijven als er geen zorgen waren over grootschalige geldopnames. Lewis zei: “Als er geen massale opname van klantentegoeden was geweest, hadden ze nog steeds veel geld kunnen verdienen.”

Coffeezilla weerlegt deze bewering door te stellen dat FTX grote fouten heeft gemaakt door onverantwoordelijk met klantentegoeden om te gaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot het faillissement van het platform. Hij benadrukt dat het beeld dat Lewis in zijn boek schetst, sterk verschilt van de informatie in openbare rechtbankdocumenten en de daadwerkelijke verliezen die investeerders wereldwijd hebben geleden.

Hij uit zijn verbazing en kritiek op het feit dat Lewis’ boek zich lijkt te concentreren op het in twijfel trekken van de intenties van faillissementsadvocaat John Ray, de huidige CEO van FTX, in plaats van die van Sam Bankman-Fried. Coffeezilla merkt op: “Het boek komt over als een verdediging van SBF, terwijl het meer vraagtekens zet bij de intenties van John Ray dan bij die van SBF zelf.”

Het streven van SBF naar wereldwijde verbetering

In zijn boek portretteert Michael Lewis SBF als een voorstander van effectief altruïsme, met als doel om enorme rijkdom te vergaren om wereldwijde armoede en honger aan te pakken. Echter, ondanks dit nobele streven, bevindt SBF zich nu in een precaire situatie. Deze week is de langverwachte fraudezaak tegen hem van start gegaan, en er bestaat een reëel risico dat hij voor een lange tijd achter de tralies kan belanden.

Hack nieuws

Onderzoek onthult: $50 miljoen aan HXA-tokens verplaatst in KyberSwap-exploit
ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%