Regulatie Nieuws

Coin Center start rechtszaak tegen Amerikaanse Ministerie van Financiën

Coin Center is een non-profit blockchain-advocatuurgroep uit de Amerikaanse staat Washington, DC. Zij hebben nu een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse Ministerie van Financiën wegens het voorzien in een ongrondwettelijk amendement in de controversiële infrastructuurwet.

Massale surveillance

Dit maakte Coin Center bekend via een officiële aankondiging op hun website. Hieruit werd duidelijk dat Coin Center het Amerikaanse Ministerie van Financiën ging aanklagen. Hierin wordt de handhaving van het rapportagemandaat van sectie 6050I binnen de Infrastructure Investment and Jobs Act werd aangevochten. De rechtszaak meldde het volgende:

In 2021 hebben President Biden en het Congres een weinig bekend mandaat voor belastingrapportage gewijzigd. Als het amendement van kracht wordt, zal het een regime van massale surveillance opleggen aan gewone Amerikanen.

De 6050I-wijziging zal individuen en bedrijven vereisen om informatie te rapporteren die betrekking hebben op alle inkomende transacties met een waarde van $10.000 of meer, inclusief de naam van de afzender, geboortedatum en burgerservicenummer.

Hele cryptogemeenschap wordt getroffen

Volgens Coin Center wordt door de wijziging de hele cryptogemeenschap getroffen, inclusief iedereen die anonieme donaties ontvangen en Niet-Vervangbare Token (NFT)-artiesten die de persoonlijke informatie van hun klant aan de Amerikaanse overheid moeten onthullen.

Coin Center beweerde in de eerste claim dat de nieuwe wijziging niet gericht is op het verzamelen van info over derde partijen, maar juist op het verzamelen van info over het grote publiek dat cryptotransacties uitvoert.

Het bedrijf voegde verder toe dat de tweede bewering over “onze vrijheid van vereniging” gaat, toen het wees op een uitspraak van het Hooggerechtshof die de regering verbiedt organisaties te dwingen lijsten van hun leden bij te houden en te rapporteren.

Het crypto-bedrijf vraagt tot slot de cryptogemeenschap voor ondersteuning door het volgende te zeggen:

Wij overwegen om extra mede-eisers aan deze rechtszaak toe te voegen, dus als u mogelijk in deze beschrijving past en geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.

Regulatie nieuws

Advocaat-generaal van Bahama’s verdedigt werkwijze van zijn land rondom FTX debacle
Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten