Coinbase, COIN
Bitcoin

Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Het blockchain-intelligentieplatform Arkham heeft onlangs geconstateerd dat de crypto-exchange Coinbase bijna 1 miljoen Bitcoin in zijn wallet beheert. Deze munten vertegenwoordigen bij de huidige marktprijzen een waarde van meer dan $25 miljard.

Coinbase heeft een aanzienlijk aantal Bitcoins in zijn wallet

Volgens Arkham heeft Coinbase een bezit van 947.755 BTC, wat bijna 5% van het totale circulerende aanbod van Bitcoin vertegenwoordigt. Op dit moment is het circulerende aanbod van Bitcoin ongeveer 19.493.537, zoals aangegeven door CoinGecko.

Arkham, het blockchain-intelligentieplatform, heeft opgemerkt dat het 36 miljoen Bitcoin-deposit- en custody-adressen van Coinbase heeft geïdentificeerd en gelabeld. Volgens hun bevindingen bevat de grootste cold wallet van Coinbase circa 10.000 BTC.

Terwijl Coinbase meer dan $25 miljard aan BTC in zijn wallet heeft, bezit de exchange zelfs slechts ongeveer 10.000 van alle Bitcoin die zij beheert. Dat is volgens recente gegevens ongeveer $200 miljoen waard.

De bekendmaking heeft verschillende reacties uit de gemeenschap opgeroepen. Sommige gebruikers zien dit als een signaal om hun BTC van exchanges af te halen, uit angst voor mogelijke opnamelimieten in de toekomst. Anderen uiten bezorgdheid over het veilig opslaan van hun bezittingen, gezien mogelijke risico’s met cold wallets.

Qua Bitcoin-bezit door bedrijven blijft MicroStrategy aan de leiding. Volgens de op 1 augustus gepubliceerde financiële resultaten bezit het bedrijf, onder leiding van medeoprichter Michael Saylor, 152.800 BTC, die momenteel meer dan $4 miljard waard zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers