Coinbase
Exchange

Coinbase bijna klaar met zijn eigen blockchain netwerk

In een blogpost met de titel “Path to Mainnet” legt Coinbase uit hoe het stap voor stap zijn eigen blockchain netwerk wil lanceren. Er staan in principe nog geen specifieke data in het plan, wat betekent dat Coinbase zichzelf geen druk wil opleggen om het netwerk op een bepaalde datum af te hebben. Er staan wel vijf criteria in waar de technologie aan moet voldoen voordat het netwerk kan lanceren.

Twee van die criteria zijn al vervuld, terwijl er nog drie openstaan.

Build On Base

Het netwerk zelf heet Base en op Twitter werkt het project met @BuildOnBase. In de publicatie van enkele uren geleden schrijft Coinbase dat het de focus legt op veiligheid en de beveiliging van het netwerk. Verder staat er duidelijk in het eerste bericht dat Base geen plannen heeft om een eigen token te lanceren.

Dat is goed nieuws, want een nieuwe beurstoken is wel het laatste wat we kunnen gebruiken na het debacle van FTX in november 2022. Het omvallen van FTX lijkt inmiddels al lang en lang geleden, maar in principe is dat ook nog maar een half jaar geleden gebeurd.

Coinbase kondigde de ontwikkeling van het Base netwerk aan op 23 februari. Uiteindelijk moet het functioneren als een tweede laag op Ethereum die gebruikmaakt van Optimistic Rollup technologie, waarmee het mogelijk is om de transactiekosten te verlagen en de schaalbaarheid te verhogen.

Het huidige testnetwerk van Base is alleen verbonden met het Goerli testnetwerk van Ethereum en dus niet met het hoofdnetwerk. Base leunt op de OP Stack, een set computercode die ook is gebruikt voor Optimism.

De vijf criteria

Volgens het team is Base hard op weg naar zijn lancering voor het hoofdnetwerk van Ethereum, maar moet er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Als eerste moet het testnetwerk succesvol de Regolith hard fork doormaken. Verder moet de infrastructuur van het netwerk beoordeeld worden door het OP Labs team.

Aan deze twee voorwaarden is inmiddels voldaan. Het derde criterium is een succesvolle upgrade van het netwerk naar Bedrock. Volgens een uitleg van het team van Optimism zorgt Bedrock ervoor dat de transactiekosten omlaag gaan en dat het storten van kapitaal sneller verloopt.

Optimism gaat op 6 juni over op Bedrock, vanuit het team van Base is er nog geen specifieke datum gedeeld voor deze overstap. Het vierde en vijfde criteria zijn de succesvolle voltooiing van interne en externe controles, zonder dat daarbij zware problemen aan het licht komen.

Het lijkt er dus op dat we het Base van Coinbase op relatief korte termijn kunnen verwachten. Wellicht dat het netwerk deze zomer al live gaat.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?