Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase blokkeert 25.000 Russische adressen die mogelijk verband houden met illegale activiteiten

Coinbase heeft besloten om meer dan 25 duizend Russische adressen te blokkeren die mogelijk illegale activiteiten uitvoeren op het platform.


Coinbase treedt toch hard op tegen Rusland

Volgens een officiële blogpost van vandaag – 7 maart – heeft de crypto exchange Coinbase, meer dan 25.000 Russische adressen geblokkeerd die zich mogelijk bezig houden met illegale activiteiten.

Coinbase heeft deze crypto adressen gedeeld met de Amerikaanse regering om de handhaving van sancties te ondersteunen. De blogpost herhaalde nogmaals dat de exchange toegewijd is aan het naleven van sancties.

Coinbase controleert account aanvragen aan de hand van lijsten van gesanctioneerde personen of entiteiten. De sanctielijsten die het bedrijf aanhoudt zijn die van: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, de Verenigde Naties, Singapore, Canada en Japan.

De stap van Coinbase komt slechts enkele dagen nadat de CEO van de exchange zei mee te werken met de sancties tegen Rusland.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Kans is klein dat Russische oligarchen massaal crypto’s gebruiken

Velen hebben de vraag gesteld of cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om de sancties te vermijden die aan Rusland zijn opgelegd na de invasie van Oekraïne. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zei dat hij niet denkt dat de kans daarop groot is.

“We denken niet dat er een hoog risico is dat Russische oligarchen crypto gebruiken om sancties te vermijden. Dit omdat het een open ledger is. Hierdoor is het stiekem versturen van veel geld via crypto’s makkelijk traceerbaar. Veel makkelijker dan het gebruik van contant geld, kunst, goud of andere activa.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten