Exchange

Coinbase CEO krijgt patent voor Bitcoin transacties via email

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft een patent verkregen op een systeem waarmee gebruikers Bitcoin betalingen rechstreeks via de e-mail kunnen afhandelen.

De aanvraag voor het patent was in maart 2015 voor het eerst ingediend. Pas op 17 december 2019 werd het toegekend door de ‘United States Patent and Trademark Office’.


Wat houdt het BTC patent in?

In een samenvatting van het gepatenteerde goed staat dat e-mailadressen dienen als identifivatiemiddelen voor wallet adressen van de gebruikers. De methode koppelt een Bitcoin wallet koppelt deze wallet aan een e-mail op een bepaald computersysteem. Hieronder zie je schematisch uitgelegd hoe dit er precies uit zou zien.

 
Bron: USPTO

In het patent wordt weergegeven dat er een zogenaamde ‘kluis’ gecreëerd wordt. In deze digitale kluis worden niet-geclaimde Bitcoins opgeslagen. Dit om de beveiliging te verhogen.

“De Hot wallet-functionaliteit wordt gebruikt om de waarden van sommige Bitcoin-adressen over te brengen naar een kluis voor beveiligingsdoeleinden. Een privésleutel van een Bitcoin-adres van de kluis wordt gesplitst en gedistribueerd om de kluis veilig te houden. Een kluis heeft meerdere e-mailadressen om een overdracht van Bitcoin uit de kluis toe te staan.”

Nadat er een verzoek is gedaan om Bitcoins uit de kluis over te dragen, worden er bevestigingslinks verstuurd naar de e-mail van de gebruiker(s). Dit duurt meestal zo’n 48 uur.

In de meeste gevallen houden overdrachtsverzoeken tussen e-mailadressen en de bijbehorende wallets binnen het systeem niet in dat er een mining fee in rekening wordt gebracht. Dit omdat het mechanisme plaats vindt in één enkel computersysteem.

Naast deze functie zal er een exchange gekoppeld worden aan de dienst waar gebruikers direct hun Bitcoin om kunnen ruilen voor fiat valuta.


Men is niet enthousaist

Ondanks dat de functie om Bitcoin transacties simpel en eenvoudig af te doen via je e-mail aantrekkelijk klinkt, is het nieuws over het patent met veel kritiek ontvangen.

Zo vertellen critici dat de cryptowereld op deze manier weer een stapje minder privacy beschermend wordt. Ook vertellen anderen dat het systeem al weer achterhaald is. 48 uur om een transactie af te wikkelen is gewoon weg te lang. In 2015 zou het revolutionair zijn geweest, maar nu is het simpelweg te traag.