CoinbaseBybit
Persbericht

Coinbase en ByBit: dit moet je weten over deze twee crypto exchanges

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Cryptovaluta hebben de manier waarop we naar financiën kijken volledig veranderd en crypto handelsplatformen zoals Coinbase en ByBit spelen hierin een cruciale rol. Ze dienen als digitale marktplaatsen waar mensen kunnen handelen in virtuele activa. Het maakt niet uit je een beginner bent in de wereld van cryptovaluta of dat je een ervaren handelaar bent. Hieronder geven we je alvast wat praktische informatie om je wegwijs te maken, in het geval je overweegt te gaan handelen via Coinbase of via ByBit. Je komt meer te weten over de eigenschappen, voordelen en nadelen van deze exchanges, en de overeenkomsten en verschillen tussen beiden.

Wat zijn Coinbase en ByBit?

Coinbase en ByBit zijn beide online handelsplaatsen, waarop je kunt handelen cryptovaluta, maar ze hebben verschillende doeleinden en functies, zoals in deze ByBit en Coinbase review zal blijken. Coinbase is een van de bekendste en grootste cryptovaluta handelsplatformen ter wereld. Het fungeert als een online platform waar gebruikers cryptovaluta kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Coinbase is bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface voor beginners en het geavanceerdere handelsplatform genaamd ‘Coinbase Pro’, voor de meer ervaren handelaren. Naast het handelsplatform biedt Coinbase ook een digitale portemonnee (wallet) waarin gebruikers hun cryptovaluta kunnen opslaan.

ByBit daarentegen is een handelsplatform dat zich niet alleen focust op het aanbieden van handel in cryptovaluta, maar zich daarnaast ook concentreert op het aanbieden van futures-contracten voor verschillende cryptovaluta. Futures-contracten zijn financiële instrumenten waarmee handelaren kunnen speculeren op de prijsbeweging van een activa zonder deze daadwerkelijk zelf te bezitten.

Eigenschappen en kenmerken

Coinbase staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface dat meer gericht is op beginners, een breed scala aan cryptovaluta (meer dan 8.000) waarin kan worden gehandeld, en een eenvoudige methode voor het kopen van crypto via creditcards. Voor meer ervaren handelaren biedt Coinbase het Coinbase Pro-platform met geavanceerdere handelshulpmiddelen en functies. Coinbase biedt ook een digitale portemonnee waarin gebruikers hun cryptovaluta kunnen opslaan.

ByBit biedt meer dan 800 verschillende cryptovaluta aan om in te handelen. Deze exchange stelt handelaren ook in staat om via futures-contracten te speculeren op prijsbewegingen zonder de daadwerkelijke activa te bezitten. ByBit biedt dus hefboomwerking op zijn handelsplatform, waardoor handelaren posities kunnen openen die groter zijn dan hun werkelijke kapitaal. Dit kan zowel de winst als het verlies vergroten. Futures zijn per definitie risicovolle producten. Het ByBit platform biedt geavanceerde handelshulpmiddelen en functies die aantrekkelijk zijn voor ervaren handelaren. Het platform staat verder ook bekend om zijn snelle orderuitvoering en reactietijd.

Voordelen en nadelen van Coinbase

Coinbase staat bekend om zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het erg gemakkelijk is voor beginners om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptovaluta. Coinbase heeft daarnaast een sterke reputatie op het gebied van beveiliging en biedt verschillende goede beveiligingsfuncties, en er zijn zeer veel cryptovaluta beschikbaar op het platform om in te handelen. Zowel beginners, gevorderden en experts kunnen met het aanbod meer dan goed uit de voeten. Niet alleen de bekende cryptomunten worden aangeboden door Coinbase, maar ook allerlei minder bekende en totaal onbekende cryptomunten kun je er vinden.

Coinbase

Coinbase staat echter bekend om de relatief hoge transactiekosten in vergelijking met sommige andere platforms. De beschikbaarheid van Coinbase is daarnaast afhankelijk van het land, wat betekent dat het platform niet wereldwijd beschikbaar is. Gelukkig kunnen Nederlanders wel terecht bij Coinbase! Voor meer geavanceerde handelsmogelijkheden moeten gebruikers overigens overstappen naar Coinbase Pro. Met deze pro-versie kunnen handelaren profiteren van lagere transactiekosten, unieke handelshulpmiddelen en functies die specifiek zijn ontworpen voor ervaren gebruikers. Lang niet alle andere exchanges bieden deze aan. Coinbase Pro stelt gebruikers in staat om limietorders in te stellen, marktanalyses uit te voeren en meer controle te hebben over de transacties die je als handelaar doet.

Voordelen en nadelen van ByBit

ByBit is gespecialiseerd in derivatenhandel, waardoor handelaren kunnen profiteren van zowel stijgende als dalende marktbewegingen. ByBit biedt daarnaast hefboomwerking op zijn handelsplatform, waardoor handelaren grotere posities kunnen openen met slechts een kleinere kapitaalinvestering. Het platform biedt geavanceerde hulpmiddelen voor de handel in crypto en afgeleide producten, die met name aantrekkelijk zijn voor ervaren handelaren. ByBit staat verder ook bekend om de snelle orderuitvoering, de lage latentie en de Bitcoin futures.

Bybit

Het platform ByBit is echter minder geschikt voor beginners, vooral vanwege de complexiteit van derivatenhandel en het gebruik van hefboomwerking. In vergelijking met Coinbase is het aanbod van cryptovaluta op ByBit daarnaast een stuk beperkter, omdat het zich voornamelijk richt op derivaten van Bitcoin en Ethereum. Hoewel hefboomwerking de winst kan vergroten, brengt het verder ook aanzienlijke risico’s met zich mee.

Enkele overeenkomsten

De twee cryptobeurzen tonen ook een aantal overeenkomsten en verschillen. Hebben we het over de overeenkomsten, dan zien we dat zowel Coinbase als ByBit online platforms zijn die gebruikers in staat stellen om cryptovaluta te verhandelen. Ze fungeren als tussenpersonen voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale activa. Beide platforms vereisen dat gebruikers een account aanmaken om toegang te krijgen tot hun diensten, waarbij gebruikers zich kunnen registreren met een geldig e-mailadres en de nodige verificatiestappen. Zowel Coinbase als ByBit bieden verder mobiele apps die gebruikers kunnen downloaden op hun smartphones om onderweg toegang te krijgen tot handelsfuncties.

Enkele verschillen

Coinbase en ByBit verschillen op verschillende gebieden, variërend van het type diensten dat ze aanbieden tot hun focus op verschillende soorten handel. Coinbase is voornamelijk gericht op algemene cryptocurrency-handel, waarbij het platform een gebruiksvriendelijke interface biedt voor het kopen, verkopen en verhandelen van een breed scala aan digitale activa.

ByBit is vooral gespecialiseerd in het handelen in afgeleide producten, met name futures-contracten. Deze focus maakt ByBit vooral aantrekkelijk voor ervaren handelaren. In tegenstelling tot platforms zoals Coinbase en Bitvavo, biedt ByBit gespecialiseerde instrumenten voor diegenen die zich willen bezighouden met meer complexe financiële derivaten.

Het kiezen tussen Coinbase of ByBit hangt af van verschillende factoren, waaronder je ervaring in de handelswereld, je doelen, voorkeuren, eisen, en het type activiteiten waaraan je deel wilt nemen. Maak voor je je registreert bij een van deze crypto exchanges, of bij een andere exchange, eerst even een lijstje, waarop al je wensen en eisen staan. Vervolgens bekijk je in welke mate Coinbase, ByBit en mogelijk een aantal andere exchanges volstaan in die wensen en eisen. Dit kan daar op hun websites te kijken, maar ook door het lezen van reviews van gebruikers en beoordelingssites, waarop experts hun mening geven.


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.